Premier Lig ekibine şok ceza! 10 puanları silindi

İngiltere Premier Lig
Premier Lig ekibine şok ceza! 10 puanları silindi
FOTOĞRAF: Shutterstock

İngiltere Premier Lig ekibi Everton ligin finansal kurallarına uymadığı gerekçesiyle 10 puan silme cezasına çarptırıldı. İngiliz temsilcisi, lig yönetiminin almış olduğu bu karara itiraz ettiklerini bildiren bir açıklama yayınladı.

İngiltere Premier Lig'in köklü ekiplerinden Everton, Premier Lig'in kâr ve sürdürülebilirlik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 10 puan silme cezası aldı.

Premier Lig'den yapılan açıklamada, Everton'a 2021-2022 sezonunda finansal sürdürülebilirlik kurallarını ihlal etmesi nedeniyle söz konusu cezanın verildiği belirtildi.

Yapılan incelemelerde, Everton'ın ilgili dönemde 124,5 milyon sterlin zarar ettiğini kabul ettiği, izin verilen limitin ise 105 milyon sterlin olduğu vurgulandı. İngiliz temsilcisinin internet sitesinden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapıldı.

'Hayal kırıklığına uğradık' vurgulamasıyla paylaşılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Everton Kulübü, Premier Lig Komisyonu'nun aldığı karar neticesinde şok olmuş ve hayal kırıklığına uğramıştır. Kulüp, komisyonun adaletsiz ve orantısız bir sportif yaptırım uyguladığına inanmaktadır.

"TEMYİZ SÜRECİ BAŞLAYACAK"

Everton, Premier Lig Yönetimi'nin vermiş olduğu puan silme cezası kararının mahkemeye taşıyacak. Temyiz sürecinin yakın zamanda başlayacak. Kulübün davasının görüleceği zaman geldiğinde Premier Lig kurallarına göre atanacak olan Temyiz Kurulu ile bir görüşme gerçekleştirilecek.

Everton Premier Lig'e karşı her zaman şeffaf ve açık oldu ve her zaman sürecin bütünlüğüne saygı duydu.

"NE ADİL NE DE MAKUL"

Komisyon tarafından uygulanan yaptırımın sertliği ve ciddiyeti ortaya konulan delillerin ne adil ne de makul bir yansımasıdır.

Kulüp ayrıca diğer kar ve sürdürülebilirlik ile ilgili olan dosyaları da büyük bir dikkatle takip edecektir.

Everton bu konu hakkında mahkeme süreci sona erene kadar herhangi bir yorum yapamayacaktır."

KÜME DÜŞME HATTINA GERİLEDİ

Puan silme cezası öncesinde ligde çıktığı 12 karşılaşmada topladığı 14 puanla Premier Lig'de 14. sırada bulunan Everton, 10 puan silme cezasının uygulanmasıyla 4 puana düştü ve 19. sıraya kadar geriledi.

Kaynak: Haber Global TV