PFDK sevkleri açıklandı! Fenerbahçeli Fred kaç maç ceza ile karşı karşıya?

Fenerbahçe PFDK Süper Lig Galatasaray TFF
PFDK sevkleri açıklandı! Fenerbahçeli Fred kaç maç ceza ile karşı karşıya?
FOTOĞRAF: AA

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu sevk raporunda hakeme hakaret ettiği belirtilen Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Fred 3-7 maç arası ceza alabilir.

Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe'nin deplasmanda Kayserispor'u 4-3 yendiği maçın 90+8. dakikasında Fenerbahçeli Fred direkt kırmızı kart görmüştü.

Profesyonel Disiplin Kurulu'na sevk edilen Brezilyalı yıldız futbolcu için, TFF'nin açıkladığı PFDK sevk raporunda "FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü futbolcusu FREDERICO RODRIGUES DE PAULA SANTOS’un aynı müsabakadaki “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 21.12.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

TFF Futbol Disiplin Talimatları'nın 41. maddesine göre Brezilyalı futbolcu, 3-7 maç arası ceza ile karşı karşıya. Fred, 4 maç ve üzeri ceza alırsa durumunda; TFF Süper Kupa'da Galatasaray ile Fenerbahçe'nin yapacağı maçta takımını yalnız bırakacak. Fred, 4 maçın altında bir ceza alırsa yıldız isim Süper Lig'deki Galatasaray karşılaşmasında sahada olamayacak.

TFF FUTBOL DİSİPLİN TALİMATI MADDESİ

(1) TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan veya basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren;

(a) Futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası verilir.

"FRED'İN OLMAMASI BİZİ ÜZECEK"

Bir basın mensubunun, "Fred'in olmaması derbide planlarınızı bozacak mı? İki tane arka arkaya maç var. Neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Kartal, her oyuncunun kendileri için önemli ve değerli olduğunu belirtti.

Fred'in de değerli oyuncularından bir tanesi olduğunu vurgulayan Kartal, "Olmaması tabii ki bizi üzecek. Sonuçta Fred yoksa, onun yerini dolduracak takım içerisinden başka bir çözüm bulacağız kendimize. Takım içerisinde bakacağız. En iyi şekilde Galatasaray maçına çıkacağımızı düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Haber Global TV