Fred, Süper Kupa'da oynayabilecek mi? İşte Disiplin Talimatı'nda yer alan madde

Fenerbahçe Galatasaray Turkcell Süper Kupa Süper Lig
Fred, Süper Kupa'da oynayabilecek mi? İşte Disiplin Talimatı'nda yer alan madde
DepoPhotos

Dün akşam Fenerbahçe'nin 4-3 kazandığı Kayserispor maçının uzatma dakikalarında kırmızı kart gören Brezilyalı orta saha oyuncusu Fred'in Galatasaray ile oynanacak Süper maçında forma giyip giyemeyeceği merak konusu. İşte Futbol Disiplin Talimatı'nda yer alan o madde...

Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Kayserispor'u 4-3 mağlup.

Karşılaşmanın 90+10. dakikasında Kayserispor, Fenerbahçe ceza sahasının hemen dışında tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Bu esnada hakeme itirazlarda bulunan sarı-lacivertlilerin Brezilyalı orta saha oyuncusu Fred, karşılaşmanın hakemi Zorbay Küçük tarafından direkt kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

24 Aralık Pazar günü Galatasaray ile oynanacak Süper Lig derbisinde forma giyemeyecek olan 30 yaşındaki yıldız orta saha oyuncunun 29 Aralık'ta yine Galatasaray'la oynanacak Süper Kupa maçında forma giyip giyemeyeceği merak konusu oldu. İşte Futbol Disiplin Talimatı'ndaki o madde...

FRED, SÜPER KUPA'DA OYNAYABİLECEK Mİ?

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Talimatı'na göre Fred'e 4 maç ve üzeri ceza verilirse Brezilyalı oyuncu Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçında forma giyemeyecek. Tecrübeli oyuncuya 4 maçtan az ceza verilmesi halinde Fred, cezasını Süper Lig maçlarında çekecek ve Süper Kupa maçında oynayabilecek.

İşte Fred'in kaderini belirleyecek Futbol Disiplin Talimatı'ndaki 92. madde...

"Profesyonel lig ve kupa müsabakalarındaki ihlalleri nedeniyle dört müsabakaya kadar müsabakadan men ile cezalandırılan futbolcuların ve görevlilerin cezası, ilgili resmi müsabaka kategorisi dikkate alınarak kendi kategorisinde infaz edilir. Bu futbolcular ve görevliler ceza aldıkları kategori dışındaki resmi müsabakalarda oynayabilirler ve görev alabilirler.

"Profesyonel lig ve kupa müsabakalarındaki ihlalleri nedeniyle dört ve üzeri müsabakadan men cezası ile cezalandırılan futbolcuların ve görevlilerin cezası, kategori ayrımı yapılmadan müteakip profesyonel lig ve kupa müsabakalarında infaz edilir. Bu futbolcular ve görevliler, cezalarının infazı tamamlanana kadar hiçbir resmi müsabakalarda oynayamazlar veya görev alamazlar."

Kaynak: Haber Global TV