PFDK kararları açıklandı! Ankaragücü ve Faruk Koca'nın cezası belli oldu

Faruk Koca Ankaragücü Halil Umut Meler
PFDK kararları açıklandı! Ankaragücü ve Faruk Koca'nın cezası belli oldu

Ankaragücü, Çaykur Rizespor maçı sonrasında yaşanan olaylar sebebiyle 5 maç seyircisiz oynama cezası alırken, hakem Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca futboldan ömür boyu men edildi.

PFDK, olaylı Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının faturasını açıkladı.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından yaşanan olaylar sonrasında kurul, Faruk Koca'ya 5 yıl hak mahrumiyeti, üç yılı aşan ceza bakımından da sürekli hak mahrumiyeti cezası verildiğini duyurdu.

Kurul, başkent ekibine 5 resmi müsabakayı seyircisiz oynama ve 2 milyon lira da ceza verildiğini kaydetti. Ankaragücü ayrıca çirkin ve kötü tezahüratın sezon içinde ikinci kez gerçekleşmesi nedeniyle 200 bin lira ile cezalandırıldı.

Ankaragücü'nün idarecilerinden Gülsen Yılmaz ve Cengiz Gökay ihtar cezası alırken, Cahit Şahin ihtarın yanı sıra 75 gün hak mahrumiyeti ve 140 bin lira, Yusuf Buğra Tanık ise 45 gün hak mahrumiyeti ile 210 bin lira para cezası aldı.

Açıklamada kulüp görevlilerinden Şahin Yunus Şahin ve Kenan Çelikkaya'nın da sürekli hak mahrumiyeti cezası verildiği kaydedilirken, İsmail Develi, Mücahid Osman Karabay, Burak Koca, Hakan Apaydın ve Ahmet Öztürk'ün ihtar cezası aldığı belirtildi.

FARUK KOCA, AK PARTİ ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ

Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, AK Parti üyeliğinden istifa etti.

AK Parti üyesi Koca'nın, 12 Kasım Salı günü yapılan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na (MDK) sevkine karar verildi.

Koca, parti tüzüğünün 117'nci maddesinin 1'inci fıkrası gereğince, "tüzük ve programa, demokrasi, insan hakları, hukukun evrensel temel kural ve normlarına aykırı faaliyetlere katılmak, destek olmak veya bizzat aykırı eylem ve işlemlerde bulunmak" isnadıyla MDK'ye sevk edildi.

Kurul tarafından, Faruk Koca'nın savunmasının alınması için tebligat gönderildi.

Bunun üzerine, Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Koca, avukatları aracılığıyla AK Parti üyeliğinden istifasını içeren dilekçeyi Parti Genel Merkezine ulaştırdı.

Bu nedenle, MDK'nin Koca hakkında herhangi bir karar vermesine gerek kalmadı.

 

Kaynak: AA