Sivasspor, Pendikspor'a gün yüzü göstermedi

Sivasspor Pendikspor Süper Lig
Sivasspor, Pendikspor'a gün yüzü göstermedi

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Pendikspor, sahasında karşılaştığı Sivasspor'a 3-2 mağlup oldu.

Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Pendikspor’a konuk oldu. Sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrılan kırmızı-beyazlılar, bu sezon ligde ikinci kez 3 puan sevinci yaşamış oldu.

Yiğidolar, geride kalan karşılaşmalarda 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. Sivasspor, ligin 2. haftasında deplasmanda Gaziantep FK’yı 3-1 yenmişti.

Kırmızı-beyazlı takım, 9. hafta maçında ise sahasında Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek.

Manaj'ın ilk golü

Sivasspor'un 26 yaşındaki oyuncusu Rey Manaj, Pendikspor maçında attığı golle bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Trendyol Süper Lig’de Pendikspor FK ile karşılaşan Sivasspor’da Rey Manaj attığı golle, bu sezon ilk kez ağları sarstı. Maça ilk 11’de başlayan Manaj, 57. dakikada Emrah Başsan’ın pasıyla topu ağlarla buluşturdu. Manaj böylece bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Diğer yandan bu sezon Sivasspor formasıyla Süper Lig’de 6 maça çıkan Manaj, 5 kez 11’de görev aldı. Manaj bu müsabakalarda 378 dakika oyunda kaldı.

Barrow da golle tanıştı

Sivasspor’un Gambiyalı futbolcusu Modou Barrow, Pendikspor maçında attığı golle bu sezon ilk kez golle tanıştı.

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Sivasspor deplasmanda Pendikspor ile oynarken kırmızı-beyazlılarda gollerden biri de Gambiyalı futbolcu Modou Barrow’dan geldi. Müsabakanın 4. dakikasında topu alan Barrow rakiplerini geçerek ceza sahası içinden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti.

Bu sezon 11’de 3 kez görev alan 30 yaşındaki futbolcu, kırmızı-beyazlı forma ile ilk kez gol sevinci yaşadı. Barrow 89. dakikada yerini Achilleas Poungouras’a bıraktı.

Cezalı duruma  düştü

Sivassporlu futbolcu Charis Charisis, Pendikspor maçında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düştü ve Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek.

EY Sivasspor’da Pendikspor maçı öncesinde 3 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyordu. Caner Osmanpaşa, Charis Charisis ve Rey Manaj karşılaşmada kart sınırında olan isimlerdi.

ücadelenin 47. dakikasında sarı kart gören Charisis cezalı duruma düştü. 28 yaşındaki Yunan oyuncu sahasında oynayacakları Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek.

Maçtan dakikalar

4. dakikada sağ taraftan Emrah Başsan’ın ceza sahası içine yaptığı ortada savunmadan seken top Barrow’un önünde kaldı. Barrow’un penaltı noktasının sağından çektiği şutta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1

24. dakikada sağ tarafta buluştuğu topu orta alana sürükleyen Burak Kapacak’ın ceza yayından yaptığı vuruşta kaleci Erdem meşin yuvarlağı kornere çeldi.

48. dakikada ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Halil Akbunar’ın sert şutunda kaleci Ali Şaşal meşin yuvarlağı kornere çeldi.

56. dakikada Gökcan Kaya’nın sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde iyi yükselen Endri Çekiçi’nin kafa vuruşunda kaleci Ali Şaşal topu kornere gönderdi.

57. dakikada Emrah Başsan pasında ceza sahası içi sağ çaprazından topu alan Manej'in şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 0-2

68. dakikada Gökcan Kaya’nın savunma arkasına attığı pasta ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Erencan Yardımcı, yaptığı aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-2

74. dakikada ceza yayı gerisinden Midstjö’nün ara pasında topla buluşan Gökcan Kaya’nın ceza sahası sağ çaprazından sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-2

76. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazında Saiz’in şutunda kaleci Erdem topu çeldi. Kaleciden dönen topu alan Appindangoye'nin sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-3

Maç sonu

Sivasspor Teknik Direktörü Servet Çetin, Pendikspor maçının zorlu bir mücadele olacağını tahmin ettiklerini söyleyerek "Çekişmeli bir maç oldu, galip geldiğimiz için mutluyuz” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Sivasspor, deplasmanda karşılaştığı Pendikspor’u 3-2’lik skorla mağlup etti. Müsabakanın ardından Sivasspor Teknik Direktörü Servet Çetin basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Zorlu bir mücadele olacağını bildiklerini söyleyerek sözlerine başlayan Servet Çetin, “İki takımın da şiddetli bir şekilde 3 puana ihtiyacı vardı. Çekişmeli bir maç oldu. Geçmiş maçlara nazaran topla ilişkilerimiz çok daha düşüktü. Ama maalesef skor önemliydi. Geçen 3 hafta iyi futbol oynadık ama skor üretemedik. Kimse Sivas iyi top oynadı, çok fazla pozisyona girdi diye söylemedi. Oyuncularımla skor elde ettiğimiz için mutluyuz. 2-0’ı yakaladıktan sonra 3’ü, 4’ü de bulabilirdik. Fırsatları değerlendiremedik ama rakip golü bulduktan sonra bir baskı hissettik. Oyuncu arkadaşlarımız geride beklemek zorunda kaldı. İkinci golü attıktan sonra moral bozukluğu yaşadık ama üçüncü golü bulup skoru aldığımız için mutluyum. Pendikspor’u tebrik ediyorum. 2-0’dan gelip 2-2’yi yakaladılar. Golü erken bulmasaydık, belki Pendik golü bulabilirdi. Erken bir gol yemek moral bozukluğuna sebep olmuş olabilir. Skoru bulup, galip geldiğimiz için mutluyuz” şeklinde konuştu.

Osman Özköylü: Hiçbir yere gitmiyorum

 Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, hakkında çıkan istifa iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu ligde bu takımı biz tutacağız. Hiçbir yere de gitmiyorum. Sonuna kadar mücadele edeceğim. Bu kulüp benim çocuğum. Çocuğumu terk etmeyeceğim" dedi. Deneyimli çalıştırıcı, Sivasspor mağlubiyeti ile ilgili ise, "Maçı kazanmayı umut ederken bir anda 3-2 geriye düştük. O bizi çok etkiledi oyun gücümüz zayıfladı" diye konuştu.

Pendikspor, Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında sahasında karşılaştığı Sivasspor’a 3-2’lik skorla mağlup oldu. Mücadelenin ardından Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erken yedikleri golün motivasyonunu düşürdüğünü aktaran Osman Özköylü, "Kendi stadımızda ilk maç olması itibarıyla tarihi bir gündü. Bu seneki ilk iç saha maçımızı kazanmayı çok istiyorduk. İhtiyacımız olan 3 puanı çok istiyorduk. Çok iyi hazırlandık. 5 oyuncumuz eksikti. Hamle şansımız kısıtlıydı. Oyuncular elinden geleni yapmaya çalıştı. Yenen erken gol var. Maça gol yiyerek başlayınca var olan enerjiniz darbe alıyor. Motivasyonunuz etkileniyor. Buna rağmen oynamaya çalıştık. Rakip ceza sahasında etkili olmaya çalıştık. Birkaç pozisyon haricinde etkili olamadık. İkinci yarı sistem değişikliği yaptık. 2-2’ye getirdik. Dönecek mi derken bir anda yediğimiz gol var. Bence golden önce Murat’a yapılan hareket faul olarak gördüm. O top gol oldu. Her şeyi hakeme bağlamıyoruz. Maçı kazanmayı umut ederken bir anda 3-2 geriye düştük. O bizi çok etkiledi oyun gücümüz zayıfladı" şeklinde konuştu.

Özköylü, hakkında çıkan istifa iddiaları ile ilgili olarak ise, "Bir problem olduğunu bilsem asla kulübe zarar vermek istemem. Biz bu kulübü bebekken aldık, 2 senede buraya taşıdık, büyük emek harcadık. Bu takımın başarısı için uğraşıyoruz. Kimse bize küfür etsin diye değil. Biz savaşmaya mücadele etmeye devam edeceğiz. Ne zaman bir şey yapamayacak olsam zaten o zaman oturur konuşuruz. Bu takım benim çocuğum, çocuğumu terk etmem. Doğru oynuyoruz. İyi oynuyoruz ama maalesef basit hatalar yapıyoruz. Kazanmayı biz de hak ettik ama şans onlardan yanaydı. Mücadeleye devam edeceğiz. Bu ligde bu takımı biz tutacağız. Hiçbir yere de gitmiyorum. Sonuna kadar mücadele edeceğim. Bu kulüp benim çocuğum. Çocuğumu terk etmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Osman Özköylü, Oscar’ın el bileğinin kırıldığını ve takıma dönüş tarihinin net olmadığını aktardı.

 

Kaynak: İHA

Sivasspor Pendikspor Süper Lig