Palermo efsanesine imza atan İtalyan spor adamı Maurizio Zamparini oğlunun acısına dayanamadı

2022'de hayatını kaybeden ünlüler İtalya futbol
Palermo efsanesine imza atan İtalyan spor adamı Maurizio Zamparini oğlunun acısına dayanamadı

Geçen yılın ekim ayında oğlu İngiltere'de ölü bulunan Palermo kulübünün efsanevi eski başkanı Maurizio Zamparini hayatını kaybetti.

Palermo kulübünün eski başkanlarından Maurizio Zamparini'den acı haber geldi.

Aralık ayında Udine'deki bir hastanede peritonit ameliyatı geçiren Zamparini, taburcu edilmişti.

Durumu iyi görünen eski kulüp başkanı birkaç gün önce yeniden fenalaştı ve Ravenna'daki Cotignola Kliniği'ne kaldırılmıştı. Hastanede yatırılmasına karar verilen Zamparini gece saatlerinde hayatını kaybetti.

Maurizio Zamparini için hayat 1 Aralık 2018 yılında kulübü Palermo'yu sattığından beri iyi gitmedi. Zamparini'nin en küçük oğlu geçen yılın Ekim ayında İngiltere'de ölmüştü. 23 yaşındaki Armando Zamparini, eğitim aldığı Londra'daki bir otel odasında ölü olarak bulunmuştu. Zamparini'nin 5 çocuğundan en küçüğü olan Armando'nun ölüm haberinin ardından Maurizo ve eşi Londra'ya gitmişti.

Bu acı kaybın ardından Zamparini'nin hayata küstüğü konuşuluyordu. Bir Triestina kulübünü alacağı söylendi ancak Zamparini bunu da kabul etmedi ve "Seksen yaşındayım ve bir çocuğumu kaybettim. Artık futbola dönmeyi düşünmüyorum" demişti.

Bir yetenek avcısı olarak ün yapan Zamparini, özellikle Palermo kulübünü yönetirken başarılı bir sınav vermişti. Onun yönetimi altında kulüp Serie A'ya yükselirken Pastore, Cavani, Dybala, Amauri, Toni ve Miccoli gibi kaliteli isimleri futbol dünyasına kazandırdı.

Başkanlığı sırasında Palermo kulüpte başarılı yıllar geçirirken UEFA Kupası ve İtalya Kupası finali gördü.

Zamparini'nin en kötü özelliği ise 32 yıllık kariyeri boyunca tam 66 farklı teknik direktörle çalışmasıydı. 2015-16 sezonunda tam 8 kez teknik direktör değiştirmişti.

 

maurizio zamparini Palermo 2022'de hayatını kaybeden ünlüler spor İtalya futbol