Ödüllü Rus yönetmen ve senarist Viktor Merezhko hayatını kaybetti

sinema 2022'de hayatını kaybeden ünlüler
Ödüllü Rus yönetmen ve senarist Viktor Merezhko hayatını kaybetti

Ödüllü Rus yönetmen, senaryo ve oyun yazarı, yapımcı, oyuncu, yazar ve televizyoncu Viktor Merezhko, 84 yaşında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Rus sinema ve televizyon sektöründe önemli bir yeri olan Viktor Merezhko, koronavirüse bağlı komplikasyonlar nedeniyle 84 yaşında aramızdan ayrıldı.

Rostov doğumlu olan Merezhko, Gerasimov Sinema Enstitüsü'nde eğitm aldı. Daha mezun olmadan senaryoları filmlerde kullanıldı. Bunların arasında Leonid Millionshchickov'un kısa filmi "Zarechenskie Grooms", "Who Will Die Today" ve "Blind Rain" sayılabilir.

Aralarında "Hello and Goodbye", "If You're Levaing, Go", "A Lonely Woman Wants to Meet" ve "Flying in a Dream and in Reality"nin de bulunduğu 50'den fazla filmin senaryosunu yazdı. 1987'de Sovyetler Birliği devlet ödülünü kazandı.

Modern toplumdaki ahlak problemlerini işleyen senaryolarıyla dikkat çeken Merezhko, televizyon dizileri için de senaryo yazdı. Bazıl filmlerde oynadı, "My Cinema" adlı TV programını sundu. Yazdığı oyunlar tiyatrolarda sahnelendi.

Rusya Federasyonu'nda Sinematograflar Birliği Sekreterliği görevini üstlendi.

 

Kaynak: Haber Global TV

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Rusya sinema