Önder Karaveli: Kupadan elendiğimiz için çok üzgünüm

Beşiktaş Kayserispor
Önder Karaveli: Kupadan elendiğimiz için çok üzgünüm

Sahasında karşılaştığı Kayserispor'a 2-1 mağlup olarak Türkiye Kupası'na çeyrek finalde veda eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Önder Karaveli, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Böyle bir oyuna rağmen mağlup olup kupadan elendiğimiz için çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Beşiktaş, sahasında Kayserispor'a 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Mücadelenin ardından Beşiktaş teknik direktörü Önder Karaveli maçı değerlendirdi.

Kupadan elenmeleri nedeniyle üzgün olduklarını belirten Karaveli, "Böyle bir oyuna rağmen mağlup olup kupadan elendiğimiz için çok üzgünüm. Çok erken bir gol yiyerek başladık ancak oyun planımızdan vazgeçmedik ve oyuncularımız görevlerini iyi bir şekilde yerine getirdi. 30'dan sonra önemli bir baskı kurduk. Bir tanesini gole çevirdik ancak başka goller de çıkarabilirdik ve çıkarmalıydık. Rakip neredeyse hiç kalemize gelemedi ancak ayağımızdaki topu vermemizle pozisyonlar buldular, bu da çok sıkıntılı. Çok fazla bir şey demek istemiyorum oyunla ilgili ama golü atamadık. Bu sezon Beşiktaş'ın yaşadığı en büyük problem bu. Golü atamadık ve rakibimiz kazandı'' şeklinde konuştu.

"SAYILAR FORVETLERİMİZİN GOL ATAMAMA SORUNU OLDUĞUNU GÖSTERİYOR"

Maçta en büyük sorunun gol atamamaları olduğunu söyleyen Karaveli, ''Sayılar zaten forvetlerimizin gol atamama sorunu olduğunu gösteriyor. Rakibimize en fazla 3 pozisyon vermişizdir bugün. Güven'i alarak biraz risk de aldık. Atiba'yı tek bıraktık. Ön tarafta oynayan futbolcularımız pozisyon buldu ama topu içeri atamadılar. Bugünün en büyük sorunu buydu'' dedi.

"BİREYSEL HATALAR BANA İLGİNÇ GELMİYOR"

Savunmada bireysel hatalar yapılabildiğini belirten Karaveli, ''Genel bir savunma sorunu olduğunu düşünmüyorum ama bireysel hatalar zaman zaman öne çıkıyor. Montero bugün oyuna bir türlü adapte olamadı ama bunlar olabilir. Genç bir savunma oyuncusu, savunmacılar da oynayarak iyi olabilir. Öyle bir pozisyon. Bazı hatalar olabiliyor ama bu da bana ilginç gelmiyor. Hataya açık bir oyun bu ama ben genel olarak bir savunma sorunumuz olduğunu düşünmüyorum çünkü az gol yiyoruz. Ama bazı bireysel hatalar olabiliyor'' ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ BU OYUNCULARI KAZANSIN İSTİYORUM"

Genç oyuncuları kazanmak istediğini söyleyen Karaveli, ''Biz genç oyuncularımızı kullanıyoruz. Sahaya çıkarmayalım, koruyalım demek istememiştim. Oyuncuları çok yukarıya çıkarıp, çok yerin dibine sokmayalım. Bulundukları konumdan farklı noktada olduklarını düşünmesinler demek istemiştim. Zaman zaman oynarlar, zaman zaman kenarda beklerler. Oynamaları gerektiğinde mutlaka oynayacaklar. Kerem kiralıktı. Kerem'i ben hatırladım. 3 maçta oynattık ve iyi bir performans ortaya koydu. Şimdi bekliyor ama tekrar sırası gelecek. Herkes kadar hatta herkesten fazla sahada olsunlar, Beşiktaş bu oyuncuları kazansın istiyorum. Ve doğru zamanda da sahada olacaklar'' dedi.

"EN İYİ YERDE LİGİ TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ"

Ligde kalan maçların hepsinin çok önemli olduğunu dile getiren Karaveli, sözlerini şu şekilde noktaladı: ''Bundan sonra ligde geriye kalan tüm maçlar çok önemli. Bitirebileceğimiz en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Beşiktaş Avrupa'da da olmalı. Genç oyuncuları da gösterebileceğimiz bir alan Avrupa. Bu yüzden çok istiyoruz. Oyuna baktığımda oyuncularıma bir şey diyemiyorum çünkü bence oyunun kazananı Beşiktaş ama golü atamadık, maçı kazanamadık. Başakşehir de önemli bir maç. Hepsine ciddi bir şekilde hazırlanıp, en doğru oyunu oynayıp Beşiktaş'ın en iyi yerde ligi tamamlamasını hedefliyoruz."

Kaynak: DHA

önder karaveli Beşiktaş Beşiktaş Kayserispor canlı izle Beşiktaş Kayserispor canlı izle selcuksports justin tv canlı maç izle