Ölmek üzere olan efsane teknik direktör Sven-Goran Eriksson'dan herkese yürek burkan veda!

İngiltere Benfica Manchester City
Ölmek üzere olan efsane teknik direktör Sven-Goran Eriksson'dan herkese yürek burkan veda!
FOTOĞRAF: Depophotos

Futbol dünyasının efsanevi teknik direktörleri arasında yer alan ve amansız bir hastalığa yakalanan İsveçli teknik adam Sven-Goran Eriksson'dan yürek burkan bir açıklama geldi.

Kansere yakalanan ve dönüşü olmayan efsane İsveçli teknik direktör Sven-Goran Eriksson "Hayatımın son ayları" diyerek herkese veda etti.

Pankreas kanserine yakalan İsveçli teknik adam Sven-Goran Eriksson, Prime Video tarafından hazırlanan belgeselde futbol dünyasına ve kendisine destek olan herkese veda etti.

76 yaşındaki Eriksson çok az zamanının kaldığını biliyor. Ocak ayında ölümcül pankreas kanseri teşhisi konulan futbol adamı doktorların kendisine en iyi senaryoda bile en fazla 1 yıllık ömrü olduğunu söylediğini aktarıyor.

Ölüme başı dik olarak baktığını belirten Eriksson, "Hasta bir adamım. Ölmekten korkmuyorum desem yalan söylemiş olurum. Aklımdan sürekli geçiyor ama düşünmemeye çalışıyorum" dedi.

Hayatın aynı zamanda ölümle de ilgili olduğunu söyleyen Eriksson, "Onu kabul etmeyi öğrenmelisin. Umarım o gün geldiğinde insanlar 'O iyi bir adamdı' derler ama herkes bunu söylemez. İyi bir hayatım oldu" diye konuştu.

Pozitif bir kişi olarak hatırlanmak istediğini belirten Eriksoon, Prime Video'daki belgeselinde onu destekleyen herkese yürek burkan bir mesajla veda etti.

Erikssson, "Gülümseyin. Her şey için herkese teşekkür ediyorum. Her şey harikaydı. Kendinize iyi bakın, dikkat edin ve hayatınızı yaşayın. Her şeyin olumlu yanını görün, olumsuzluklara kapılmayın. Hoşça kalın" diyerek herkese veda etti.

18 KEZ KUPA KAZANDI

Sven Goran Erikssen 42 yıllık teknik adamlık kariyeri boyunca pek çok önemli takımda görev yaptı.

Eriksson, Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Manchester City, Leicester City, gibi takımların yanı sıra İngiltere, Meksika ve Fildişi Sahili milli takımlarını da çalıştırdı.

Sven Goran Eriksson 1 İtalya Serie A, 1 UEFA Süper Kupası, 1 UEFA Kupası, 1 UEFA Kupa Galipleri Kupası, 4 İtalya Kupası, 2 İtalya Süper Kupası, 3 Portekiz Ligi, 1 Portekiz Kupası, 1 Portekiz Süper Kupasu, 1 İsveç Ligi, 2 İsveç Kupası kazanma başarısı gösterdi.