Okan Buruk'tan penaltı açıklaması: "VAR'dan uyarı gelmedi, genelde gelmiyor zaten"

Haberglobal.com.tr
Galatasaray Okan Buruk Sivasspor
Okan Buruk'tan penaltı açıklaması: "VAR'dan uyarı gelmedi, genelde gelmiyor zaten"
FOTOĞRAF: AA

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, hakem hataları ve kadrodaki eksik isimlerin fazla olmasına rağmen kazanmaları gerektiğini söylerken bir sonraki maçta hatalarını telafi edeceklerini belirtti.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları Sivasspor mücadelesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk karşılaşmadaki penaltı kararları hakkında yorum yaparken skoru 2-0 yapıp maçı koparmaları gerektiğini de vurgulayarak, "Sivasspor 5'li savunmayla başladı, topu bize bıraktı. İlk yarı 2 tane direk var. İlk yarı sonunda golü bulduk. İkinci yarı top bizdeydi ama ikinci golü bulmak için daha çok rakip kaleye gitmeliydik. Rakibimiz de çaba sar etmedi. Bizim kaptırdığımız toplarla çaba sarf etti. Devamında şanssız penaltı oldu.

Bir tane Abdülkadir'in topa eliyle uzandığı top penaltı gibi gözüktü. VAR'dan uyarı gelmedi, genelde gelmiyor zaten. Kendimizi suçlayacağımız yer ikinci golü atamamak" ifadelerini kullandı.

"BİZ BU DEĞİLİZ"

Hakem hata da yapsa kazanmaları gerektiğini söyleyen Okan Buruk şunları söyledi:

"Oyuncularıma konuştum, 4 gün sonra bir maç daha var. Belki 2-3 oyuncu dönebilir. Kadromuz güçlenecek. Biz bu değiliz. Hakem de hata yapsa, eksik de olsak kazanmalıydık. Bunu yapamadığımız için üzgünüz. Bunu telafi edecek çok maç var. Daha ligin birinci bölümü tamamlandı. Daha çok güçleneceğiz.

"BUNLAR BAHANE DEĞİL, KAZANMALIYDIK"

Takımıma ve oyuncularıma güveniyorum. Bir sonraki maçta ayağa kalkacağız. Oyuncular 'Eksiktik, hakem kötüydü, saha iyi değildi' diyebilir. Ancak bunlar bahane değil, benim için de değil. Burada kazanmalıydık.

Kerem Demirbay eli açık yakalandı. Aslında topla oynama niyeti yoktu, top kaleye de gitmiyordu. Ancak eli açık olduğu için bunlara penaltı veriyorlar."