Okan Buruk: Jorge Jesus çok fazla lig görmüş değil, değerlendirmeleri komik

Galatasaray Okan Buruk

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sezon değerlendirmesi yaptı. Buruk, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un Süper Lig'e dair sözleri hakkında sert ifadeler kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un Süper Lig'e dair değerlendirmeleri hakkında Buruk, "Jorge Jesus, çok fazla lig görmüş bir hoca değil. Sadece Portekiz, Brezilya ve Suudi Arabistan Ligi'ni görmüş bir teknik adamın Süper Lig'i değerlendirmesi komik. Icardi, Mertens, Zaniolo ya da Premier Lig'den gelen oyuncular değerlendirse anlarım" dedi.

Buruk'un açıklamaları şöyle:

Ligimiz, kaliteli bir lig. Fenerbahçe, Sevilla'ya karşı iki maçı da kazanabilecek şekilde oynadı ve Sevilla, Avrupa Ligi'ni kazandı. Sadece Jesus üzerinden okumamak lazım, Türkiye'ye gelmiş yabancı hocalar Türkiye'yi küçümsemiştir ama hiçbiri başarılı olamamıştır. 

Lige hükmeden, ligi domine eden Galatasaray takımı vardı. 88 puanı yakaladık, bu da kalitemizi, ne kadar motive olduğumuzu gösteriyor.

Sahamızda kutlama öncesi Fenerbahçe'yi yenmek; benim, oyuncularımın, camiamızın sevincini iki katına çıkardı. Bu çok önemli ve değerliydi.

Eskiden 3-4 tane derbi yönetecek hakemimiz çıkardı. Bu sene bunun azaldığını düşünüyorum. İnşallah hakemlik müessesi de iyiye doğru gider.

VAR teknolojisinin olduğu dönemde, hakemler sorumluluk almalı. Kendilerine güvenmeli. Avrupa'daki hakemler kendilerine güveniyor, burada korkuyorlar. Biz telefondan görüyoruz, VAR görmüyor. Hakemler kötü niyetli değil ama hatalar kimsenin hoşuna gitmiyor.

"SUUDİ ARABİSTAN FIRTINASI VAR"

Suudi Arabistan fırtınası var, transferde futbolu nasıl etkileyecek bilmiyoruz. Çin 4-5 misli daha düşük rakamlarla alıyordu, o bitti ama Suudi Arabistan başladı. Oyuncuları bu ihtimal düşündürebilir. Bonservisi olmayan oyuncularda durum zor olabilir.

Icardi ve Rashica'yı kadromuzda tutmak istiyoruz. Avrupa kupaları için yapacağımız transferleri de kısa süre içerisinde bitirmek istiyoruz. Ön eleme maçlarına kadar kadromuzu oluşturmayı hedefliyoruz.

Kaynak: AA

Galatasaray Jorge Jesus Okan Buruk fenerbahçe