Nicolo Zaniolo: "Türkiye'de insani ve futbol açısından büyüdüm"

İngiltere Premier Lig Galatasaray Türkiye
Nicolo Zaniolo: "Türkiye'de insani ve futbol açısından büyüdüm"

Galatasaray'dan Aston Villa'ya kiralanan Nicolo Zaniolo, sarı-kırmızılı takımda geçirdiği günleri, "Galatasaray'da futbol oynamak benim için bir meydan okumaydı. Türkiye'de başka bir kültüre, başka bir kıtaya gittim. İnsani ve futbol açısından büyüdüm" sözleriyle değerlendirdi.

Sezon başında Galatasaray'dan İngiltere Premier Lig ekibi Aston Villa'ya kiralanan İtalyan orta saha oyuncusu Nicolo Zaniolo, Sky Sports'a açıklamalarda bulundu.

İngiliz kulübüne transfer sürecini anlatan Zaniolo, "Beklemediğim bir yazdı. Monchi aradı. Teklifi kabul ettim çünkü Premier Lig'de oynamak benim için büyük bir fırsattı. Aradıklarında benim ve Galatasaray için büyük bir fırsat olduğunu anladık, sonrasında buraya geldim." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE İNSANİ VE FUTBOL AÇISINDAN BÜYÜDÜM"

Zaniolo, Galatasaray'da forma giydiği döneme ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

"Galatasaray'da Futbol oynamak benim için bir meydan okumaydı. Türkiye'de başka bir kültüre, başka bir kıtaya gittim. İnsani ve futbol açısından büyüdüm."

UNAI EMERY'YE ÖVGÜ: "EN İYİ ANTRENÖRLERDEN BİRİ"

İngiltere ve İtalya'daki futbolu karşılaştıran 24 yaşındaki orta saha, "İngiltere'deki yapı biraz daha farklı. İtalya'nın ilerisinde olduğunu söyleyebilirim. İtalya'da daha fazla taktik ve proaktif futbol var. Buradaki futbolun İtalya'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Emery beni burada görmek istediğini söylemişti. Kendisi en iyi antrenörlerden biri. Onunla çalışmaktan dolayı mutluyum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Nicolo Zaniolo Aston Villa İngiltere Premier Lig