Nenad Bjelica, Galatasaray karşısında 25 yıl sonra bir ilk peşinde

Galatasaray Trabzonspor
Nenad Bjelica, Galatasaray karşısında 25 yıl sonra bir ilk peşinde

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Galatasaray'ı deplasmanda mağlup etmesi halinde 25 yıl sonra bordo-mavili takımın başında galibiyet yaşayan yabancı teknik direktör olacak.

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak. Geçtiğimiz hafta sahasında Antalyaspor'u 1-0 mağlup eden bordo-mavililer, sarı-kırmızılılar karşısında galip gelerek 2'de 2 yapmayı hedefliyor. Karadeniz ekibinin ilk Hırvat çalıştırıcısı olan Nenad Bjelica, dış sahada oynanacak olan karşılaşmadan galip ayrılması halinde 25 yıl sonra bir ilk gerçekleştirmiş olacak.

1998-1999 sezonunda Gordon Milne yönetimindeki Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray'ı 5-3 mağlup etmişti. Söz konusu dönemin ardından bordo-mavili takımın başına geçen yabancı teknik direktörler ise İstanbul'da galibiyet gelemedi.

10. MAÇINA ÇIKIYOR

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Galatasaray maçıyla birlikte bordo-mavili takımın başında 10. kez yer alacak. Geçtiğimiz sezonun sıkıntılı döneminde takımın başına gelen Bjelica, çıktığı 9 maçta 5 galibiyet, 4 mağlubiyet elde etti.

51 yaşındaki çalıştırıcı, geçtiğimiz sezon oynanan ve 3-1 kaybedilen Fenerbahçe müsabakasının ardından bu sezon Galatasaray maçıyla ikinci büyük maçına çıkacak.

Kaynak: İHA

Trabzonspor Galatasaray Nenad Bjelica