Napoli'de 2. Walter Mazzari dönemi başladı

Napoli İtalya Serie A futbol
Napoli'de 2. Walter Mazzari dönemi başladı
DepoPhotos

İtalya Serie A ekiplerinden Napoli, Rudi Garcia'nın görevine son vererek teknik direktörlük görevine Walter Mazzarri'yi getirdiğini duyurdu.

İtalya Serie A'nın son şampiyonu Napoli'de alınan kötü sonuçların ardından fatura Rudi Garcia'ya kesildi.

Ligde 12 haftada lider Inter'in 10 puan gerisine düşen, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 4 maçta 5 puan kaybeden Napoli'de iç sahada alınan Empoli mağlubiyetinden sonra Fransız teknik direktör Rudi Garci'nın görevine son verildi.

Geçtiğimiz sezon sergilediği futbolla futbolseverlerin beğenisini kazanan ve 33 yıllık şampiyonluk hasretine son veren "Maviler" bu sezon ise şimdiye dek oynadığı maçlarda tutuk bir görüntü sergiledi.

Napoli, sezon başında takımın başına getirdiği 59 yaşındaki Fransız teknik adam döneminde 16 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik be 4 mağlubiyet alarak 1.75 puan ortalaması yakaladı.

2. MAZZARI DÖNEMİ BAŞLADI

İtalyan ekibi, Rudi Garcia'dan boşalan teknik direktörlük koltuğunu Walter Mazzarri'ye emanet edildiğini açıkladı.

2009-2013 yılları arasında da Napoli'yi çalıştıran Mazzarri, 1.5 yıldır takım çalıştırmıyordu.

62 yaşındaki teknik adam son olarak 2021/2022 sezonunda Cagliari'de görev almış ve kırmızı-mavili takım o sezon küme düşmüştü.

Napoli, Mazzari'nin 2. dönemindeki ilk maçında 25 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Atalanta ile karşılaşacak.

HAKAN ÇALHANOĞLU, SERIE A TARİHİNE GEÇTİ

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, İtalya Serie A'da en fazla gol atan Türk futbolcu ünvanını ele geçirdi.

Inter'de forma giyen 29 yaşındaki milli futbolcu, Serie A'nın 12. haftasında takımının Frosinone’yi 2-0 yendiği karşılaşmada penaltıdan fileleri havalandırdı. Hakan, bu golle Serie A'daki toplam gol sayısını 37'ye yükseltti.

Tecrübeli futbolcu, 1950-1953 yıllarında Palermo ve Lazio formalarıyla 36 kez fileleri havalandıran Şükrü Gülesin'i geride bırakarak Serie A'da en fazla gol atan Türk futbolcu oldu.

Kaynak: Haber Global TV