Mustafa Kapı Galatasaray'dan neden ayrıldığını açıkladı

Mustafa Kapı Galatasaray'dan neden ayrıldığını açıkladı

Galatasaray'ın yeni sözleşme teklifini kabul etmemesinin ardından kadro dışı bırakılan 17 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe'ye transfer iddialarını, Galatasaray'ya sözleşme yenilememe sebebini ve Fatih Terim tweetlerinin sebebini anlattı...

Galatasaray'da yeni sözleşme tekliflerine olumsuz yanıt verdiği için kadro dışı bırakılan genç futbolcu Mustafa Kapı, radikal kararın ardından ilk kez konuştu.

Sarı kırmızılı kulüp, dün yaptığı resmi açıklamayla Mustafa Kapı'nın sözleşmesinin uzatılması konusunda kendisine sunulan tüm yapıcı teklif önerilerini reddettiğini duyurmuştu.

Söz konusu açıklamada, "Son 3 yılı yatılı olmak üzere 2014 yılından bu yana Galatasaray Futbol Akademisi bünyesinde, yetişmesi için emek ve değer verilen Mustafa Kapı, sözleşme uzatılması için kendisine sunulan tüm yapıcı önerileri reddettiğinden, kadro dışı bırakılmıştır." ifadeleri kullanılmıştı.

Taraftarlar ikiye bölünmüştü

Galatasaray'ın bu açıklaması sosyal medyada taraftarları ikiye bölmüştü. Bir grup taraftar, genç futbolcu hakkında yapılan bu açıklamanın sert olduğunu ifade ederken; bir diğer kesim ise Mustafa Kapı'nın tutumunun Galatasaray geleneklerine yakışmadığını ve açıklamanın doğru olduğunu savunmuştu.

GALATASARAY'LA SÖZLEŞME YENİLEMEME SEBEBİ

Tüm bu tartışmaların odağında olan Mustafa Kapı ise sessizliğini bozdu ve Galatasaray'la yeni sözleşme imzalamama sebebini ilk kez anlattı.

Biz10 TV'den Mehmet Ayan'a konuşan genç futbolcu, Galatasaray'da önününün kapalı olduğunu düşündüğünü ve kariyerine Avrupa'da devam edebilmek uğruna böyle bir karar aldığını söyledi.

FENERBAHÇE'YE Mİ TRANSFER OLUYOR?

Fenerbahçe iddialarına da açıklık getiren Mustafa Kapı, sarı lacivertli takıma transfer olacağı yönündeki iddiaları da net bir dille yalanladı.

Genç futbolcu ayrıca geçmiş yıllara ait sosyal medya paylaşımlarına ilişkin de "o dönem daha 10 yaşındayım" ifadelerini kullandı.

"AMACIM KONTRAT, PARA VS DEĞİL"

"Amacım kontrat, para vs. ya da Galatasaray'a saygısızlık değil. Önüm kapalı. Fenerbahçe de gündemimde değil. Bu ortamda ilerleme ihtimali görmüyorum."

"Hedefim Avrupa'da oynamak. Kontrat uzatmama konusu tamamen budur. Ayrıca, Fatih hocama saygısızlık da etmem. Bana atfedilen twitlerin atıldığı dönemde yaşım 10."

Öte yandan bir diğer iddia; Mustafa Kapı'nın menajerlerinin, Galatasaray'dan oynama garantisi istemesinin ardından iplerin kopma noktası geldiği yönündeydi.

Mustafa Kapı, sarı-kırmızılı takımla Süper Lig'de forma giyen en genç oyuncu unvanının sahibi.Geçen sezonun 17. haftasında Demir Grup Sivasspor ile yapılan maçın uzatma bölümünde oyuna dahil edilen Mustafa, yaş olarak 16 yıl 4 ay 15 günle Galatasaray tarihinin Süper Lig'de forma giyen en genç futbolcu olmuştu.