Montella: Kenan Yıldız ilk top kontrolünde dünyanın en iyileri arasında

Vincenzo Montella Kenan Yıldız Juventus Milli Takım Inter Hakan Çalhanoğlu
Montella: Kenan Yıldız ilk top kontrolünde dünyanın en iyileri arasında
Fotoğraf: DepoPhotos

Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Inter-Juventus maçı öncesi öğrencisi Kenan Yıldız'ı İtalyan basınına değerlendirdi. Montella, Kenan'ın top kontrolündeki başarısına dikkat çekti.

Türkiye milli takımı teknik direktörü Vincenzo Montella'nın bakış açısına göre, pazar akşamı her şeyden önce Hakan Çalhanoğlu ile Kenan Yıldız karşı karşıya gelecek.  

Max Allegri'nin Bianconeri'sinin 18 yaşındaki yeteneği Kenan Yıldız'ı İtalyan Sky Sport'a değerlendiren Montella, "Yıldız'ı çağırmadan önce onunla ilgili çeşitli bilgiler edinmiştim. Milli takıma yönelik ise, "Onu Juve'nin 23 Yaş Altı takımında görmüştüm" dedi.

Kenan Yıldız'ı ilk izlediği zamanı anlatan Montella, "İlk andan itibaren beni etkiledi. Hırvatistan karşısında hemen sahaya çıkardım. Kibirli değil cesurdu, tavrını hemen beğendim, sonra Almanya ile hazırlık maçında onu test ettim ve harika bir oyuncu gibi cevap verdi, şimdi şampiyon olmak için son adıma ihtiyacı var. İlk top kontrolünde gördüğüm en iyiler arasında, maçta zamanı yönetmeyi öğrenmesi gerekiyor. Del Piero gibi mi? Umarım onun kariyerinde yaptıklarına yaklaşabilir. Dürüst olmak gerekirse benim için öyle. Karşılaştırma yapmak için çok erken."