İtalya'da Türk derbisi... Hakan Çalhanoğlu çok yönlü bir forvet gibi, Kenan Yıldız ise tahmin edilemez

Kenan Yıldız Hakan Çalhanoğlu İtalya Serie A Juventus Interpol
İtalya'da Türk derbisi... Hakan Çalhanoğlu çok yönlü bir forvet gibi, Kenan Yıldız ise tahmin edilemez

İtalya, zirveyi ilgilendiren Inter-Juventus maçı için geri sayıma geçerken zorlu müsabaka bir şekilde Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız'ın etrafında dönüyor.

İtalyan zorlu maç için Hakan Çalhanoğlu - Kenan Yıldız derbisi ifadesini kullanırken iki futbolcuyu da derinlemesine analiz ediyor.

Hakan Çalhanoğlu için 'çok yönlü bir forvet gibi' diyen La Gazzetta Dello Sport, Kenan Yıldız için ise "Tahmin edilemez" ifadesini tercih ediyor.

Simone Inzaghi ve Massimiliano Allegri'nin 90 dakika sürecek mücadelesi belki şampiyonu belirlemeyecek ama kimin şampiyonluğu hak ettiğini kesinlikle gösterecek.

San Siro'daki maçta yaşanacak mücadelenin iki Türk futbolcunun ne kadar istekli olduğuna bağlı olacağını ifade eden gazete enteresan ifadeler kullandı.

DÜŞMANINI TANI

Savaş sanatının temel ilkelerinden biri düşmanınızı tanımaktır diyen gazete Allegri'nin Inter'le son yıllarda birçok kez karşılaştığını belirterek Hakan Çalhanoğlu'nun sorun yaratabileceğinden haberdar olduğunu belirtti. Inzaghi'nin işinin ise daha zor olduğunu çünkü Kenan Yıldız'ı henüz yeterince tanımadığına vurgu yapıldı.

Genç futbolcunun tahmin edilemez olduğunu ve gizli bir silah görevi gördüğünü yazan La Gazzetta, Kenan'ın 1 ayda Vlahovic'le birlikte takımın baş yıldızı haline geldiğine dikkat çekti.

Allegri'nin Empoli maçında onun yerine Milik'i tercih etmesinin çok pahalıya mal olduğunun da altını çizen İtalyan gazetesi pazar günü Kenan'ın Inter'in başına bela olabileceğini vurguladı. Inzaghi'nin Acerbi, Pavard ve Damian'dan oluşan geri üçlüsünün kabus yaşayabileceğini, çünkü rakipleri birebir karşılamaya alışık olmadıklarını yazdı.

Kenan'ın dikey oynama yeteneğine karşın hemşehrisi Hakan Çalhanoğlu'nun ise tecrübesine ve formuna dikkat çekildi.

Hakan'ın sadece bir yönetmen değil, gerekirse defans oyuncusu ya da golcü olabileceğine vurgu yapılırken Lautaro'dan sonra takımın en çok gol atan ikinci oyuncusu olduğu belirtildi.