Beşiktaş istiyordu, Kopenhag'a transfer oldu!

Beşiktaş
Beşiktaş istiyordu, Kopenhag'a transfer oldu!

Adı transferde Beşiktaş'la anılan Norveçli sol kanat oyuncusu Mohamed Elyounoussi, Danimarka ekibi Kopenhag'a transfer oldu.

Southampton'la sözleşmesi sona eren ve ismi Beşiktaş'la da anılan Fas asıllı Norveçli sol kanat oyuncusu Mohamed Elyounoussi'nin yeni takımı belli oldu.

Danimarka ekibi Kopenhag, 29 yaşındaki tecrübeli futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Kopenhag Sportif Direktörü Peter Christiansen transferi, "Mohamed kadromuza ve stratejimize en uygun oyunculardan birisiydi" sözleriyle değerlendirdi.

MOHAMED ELYOUNOUSSI'NİN KARİYERİ

Futbolculuk kariyerinde Sarpsborg 08, Molde ve Basel formalarını giydikten sonra 2018 yazında 18 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Southampton'a transfer olan Elyounoussi, İngiliz ekibindeki ilk sezonunda 19 maçta 1071 dakika şans buldu ancak gol ya da asist katkısı sağlayamadı.

Sonraki iki yılı İskoç ekibi Celtic'de kiralık geçiren Elyounoussi, ilk sezonunda 22 maçta 7 gol - 6 asist, ikinci sezonunda ise 45 maçta 17 gol - 8 asist üretti.

Son iki sezonda Southampton'da düzenli olarak forma giyen Elyounoussi, 71 maçta 9 gol - 6 asistlik performans sergiledi.

4 Ağustos'ta 29 yaşına girecek olan Norveçli oyuncu, şimdiye dek 52 kez giydiği milli takım formasıyla da 9 gol - 5 asist üretti.

Kaynak: Haber Global TV

Beşiktaş Mohamed Elyounoussi Kopenhag Southampton