Milli takımda bek oynatılan Cenk Özkaçar sessizliğini bozdu

İspanya La Liga Milli Takım
Milli takımda bek oynatılan Cenk Özkaçar sessizliğini bozdu

Stoper olmasına rağmen Milli Takım'da oyuncu sıkıntısı nedeniyle bek oynatılan Cenk Özkaçar sessizliğini bozdu

Diakhaby'nin Real Madrid'de sakatlanmasının ardından asıl mevkii olan stoperde şans bulan ve bunu çok iyi değerlendiren Cenk Özkaçar, takımının son 4 maçta sadece 1 gol yemesiyle Valencia'da kahraman ilan edildi.

İspanyol basınında gündem olan milli futbolcumuz VCF Media'ya bir röportaj verdi.

Stoper olmasına rağmen oyuncuk eksikliği nedeniyle Montella tarafından bek olarak oynatılan Cenk Özkaçar, EURO 2024 ve Milli takım sorusuna şu yanıtı verdi:

"Milli Takım'da görev yapabilmem için önce Valencia'da oynamam gerektiğini biliyorum. Bu her şeyden daha önemli. Gelecek hakkında fazla düşünmüyorum ama beni EURO 2024 için Milli Takıma çağırırlarsa elimden geleni yaparım. Türkiye milli takımıyla iyi bir iş çıkardık ve bu seviyemizi korumak istiyoruz. Ancak şu anda yüzde 200 Valencia'yı düşünüyorum."

La Liga ve Valencia ile ilgili soruları da yanıtlayan Cenk ligin tamamlanması için 8 maç kaldığını belirterek "İyi bitirmek istiyoruz. Pastanın üstüne çilek koymamız gerekiyor. Her maç bir final ama acelemiz yok. Ligi olabildiğince yüksekte bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

Ruben Baraja yönetiminde takım olarak savunma yaptıklarında gol yemeden maç kazanabildiklerini gördüklerini söyleyen Özkaçar, "Savunmada birlikte iyiyiz, hücumu da birlikte yapıyoruz. Baraja'nın dediklerini yapmasak maçları kaybederdik" şeklinde konuştu.

Genelden maçların 1-0 kazanılmasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Cenk, "5-0'da olsa, 1-0'da olsa 3 puan alınıyor. Gol atıp yemezsek kazanırız" derken taraftarın taleplerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.