Valencia'da Diakhaby'nin yerine geçen Cenk Özkaçar'ın büyük yükselişi

futbol İspanya La Liga
Valencia'da Diakhaby'nin yerine geçen Cenk Özkaçar'ın büyük yükselişi

Milli takımda bekte değerlendirilen ve yaptığı hatalar nedeniyle eleştirilen Cenk Özkaçar, Valencia'da peş peşe 7 maça ilk 11'de stoper olarak çıkarken takım son 4 maçta sadece 1 gol yedi.

Diakhaby'nin Real Madrid maçındaki korkunç sakatlığının ardından savunmada Christan Camira Mosquera ile birlikte bir ikili oluşturan Cenk Özkaçar, aslı mevki olan stoperde etkili bir oyun ortaya koyarak İspanyol basınının dikkatini çekti.

Milli takımda Montella tarafından bek olarak kullanılan ve yaptığı hatalar nedeniyle eleştiri konusu olan Özkaçar, asıl mevkiinde ise harikalar yaratıyor.

Gineli oyuncu Camira ile uyumlu bir ikili oluşturan Cenk Özkaçar, kaledeki Giorgi Mammardashvili'nin de üstün performansıyla takımının son 4 maçtaki başarısının ana kaynaklarından biri oldu.

La Liga'da son 4 haftaya bakıldığında Barcelona'nın hiç gol yememesi dikkat çekerken, onlarından ardından en az gol yiyen takım ise 1 golle Valencia ve Mallorca oldu. Bu süreçte Real Madrid'in 4, Atletico Madrid'in 7 gol yediğini de hatırlatalım.

Valencia'da Diakhaby'nin yerine geçen Cenk Özkaçar'ın büyük yükselişi - Resim : 1

İkilinin birlikte oynadığı 4 maçta Valencia sadece 1 gol yedi.

Cenk ve Camira'nın birlikte oynadığı son 4 maçta alınan skorlar şöyle:

Valencia 1-0 Getafe
Villarreal 1-0 Valencia
Valencia 0-0 Mallorca
Granada 0-1 Valencia

Son 4 maç analiz edildiğinde istatiki açından Cenk Özkaçar takımın en iyi defans oyuncusu olarak göze battı. 7 ikili mücadelenin 5'in kazanırken sadece 1 faul yaptı.

Ayrıca Cenk Özkaçar, yüzde 77 başarılı pas yüzdesi ve 5 başarıl uzun top denemesiyle de dikkatleri üzerine çekti.