Milli takım tercihi merakla beklenen Can Uzun için büyük tehlike! Alman basını duyurdu: Az önce kapısını çaldılar...

A Milli Takım Kenan Yıldız
Milli takım tercihi merakla beklenen Can Uzun için büyük tehlike! Alman basını duyurdu: Az önce kapısını çaldılar...
FOTOĞRAF: Depophotos

Türkiye'nin de A Milli Takıma kazandırmak için büyük mücadele verdiği Can Uzun için Almanya Futbol Federasyonu'ndan yetkililerin Can Uzun ve ailesiyle bir görüşme gerçekleştirildiği bildirildi.

Almanya Bundesliga 2'de bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri çeken ve Avrupa'nın dev takımlarının radarına giren Can Uzun'un milli takım tercihi merakla bekleniyor.

18 yaşındaki futbolcuyu takıma kazandırmak için hem Türkiye hem de Almanya büyük bir çaba sarf ediyor.

Can Uzun alt yaş kategorilerinde U17 ve U18'de Türk Milli Takımı için oynamıştı. Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Can Uzun için 'bizim oyuncumuz' ifadesini kullandı.

Alman basınından Bild'de yer alan habere göre; Almanya Futbol Federasyonu'ndan Rudi Völler ve Andeas Rettig perşembe günü Can Uzun ve ailesiyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Can Uzun ise birkaç hafta önce verdiği bir röportajda, "Ne yapacağım konusunda henüz bir karar vermedim. Ailem ve menajerimle bu konuyu düşüneceğiz. Bu karar işin sonunda nasıl hissettiğimle ilgili" yorumunu yapmıştı.

Haberde Türkiye'nin 18 yaşındaki Kenan Yıldız ve Arda Güler gibi iki önemli ismi milli takıma kazandırdığı belirtilirken sıradaki ismin ise Can Uzun olması için büyük bir efor sarfedildiği bildirildi.

2005 doğumlu futbolcu, bu sezon Nürnberg formasıyla tüm kulvarlarda 20 maça çıkarken 13 gol - 3 asistlik performans ortaya koydu.