Milli futbolcuya Almanya'da ırkçı saldırı ve tehdit: Hedef tahtasına koydular!

A Milli Takım Almanya futbol
Milli futbolcuya Almanya'da ırkçı saldırı ve tehdit: Hedef tahtasına koydular!

Almanya'da yayınlanan Frankfurter Ruhdschau'nun haberine göre Nürnberg formasını giyen 18 yaşındaki Can Uzun sosyal medyada hedef gösterildi.

Nürnberg kadrosunun en değerli oyuncusu olan Can Uzun henüz 18 yaşında. Hem Almanya hem de Türkiye milli takımlarının davet etmek istediği genç yıldız adayı sosyal medyada saldırıya uğradı.

Nürberg'in Karlsruhe'ye 4-1 mağlup ettiği maçta Can yaptığı gol kutlamasının ardından sosyal medyada hedef gösterildi.

11 Kasım 2005 Regensburg doğumlu olan ve forvet arkasında oynayan Can Uzun, 14 golle 2. Bundesliga'ya damgasını vurmuş durumdu. Bayern Münih tarafından da yakından takip edildiği belirtilen golcü oyuncu Karlsuhe maçında skoru 1-1'e getiren golü kaydettikten sonra korner çizgisinin önünde kollarını açarak gol sevincini yaşadı. Ancak Karlsruhe taraftarları genç futbolcuya çok sayıda yabancı madde attı.

Maçtan sonra açıklama yapan Can Uzun amacının kimseyi tahrik etmek olmadığını, sadece sakatlanan takım arkadaşı Nathaniel Brown'ı selamlamak için kamera önünde tezahürat yaptığını söyledi.

Ancak Can Uzun bir anda kendini Karlsruhe taraftarlarının hedefinde bulundu. Milli futbolcuyla ilgili iğrenç ve ırkçı paylaşımlar yapıldı. Atılan bir X paylaşımında Can Uzun'un yüzü bir sniper'ın hedefinde gösterildi. Ayrıca Can için iğrenç ifadeler kullanıldı.

FC Nürnberg Kulübü Üyesi Bülent Bayraktar paylaşımlar üzerine suç duyurusunda bulundu.

Bu paylaşımlar üzerine Karlsruhe polisi de sosyal medyadan bir paylaşım yaparak "Konuyu ilgililere ilettik. Gerekli soruşturmayı başlatacaklar" dedi. Baden-Württemberg polisi de bir soruşturma başladı.

Irkçılık ve şiddet içeren paylaşım Almanya'da büyük tepkiye yol açtı.

Nürnberg ve Karlsruhe kulüpleri de sosyal medyadan birer mesaj yayınlayarak ırkçı saldırıyı protesto etti.

Can Uzun Nürnberg

CAN UZUN A MİLLİ TAKIM'A GÖZ KIRPIYOR

Alman temsilcisi Nürnberg'in genç on numarası Can Uzun bu sezon sergilediği performansla A Milli Takım'a göz kırpıyor.

Bu sezon Nürnberg formasıyla tüm kulvarlarda 16 maça çıkan Uzun, bu müsabakalarda 9 gol, 3 asist kaydetti.

Temmuz ayında Nürnberg ile 3 yıllık profesyonel sözleşme imzalayan Can Uzun'un piyasa değeri Alman futbol platformu Transfermarkt'ta 5 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Alman basınına göre genç oyuncuyu Eintracht Frankfurt, Benfica, Everton ve Brighton gibi kulüpler kadrosuna katmak istiyor.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın ilerleyen dönemlerde Can Uzun’u A Milli Futbol Takımı’na davet etmesi bekleniyor.

Daha önce 17 yaş altı kategorisinde milli formayı giyen Can, çıktığı 12 karşılaşmada 7 gol atmıştı.

Kaynak: Haber Global TV