Türk oyuncu Alman basınında endişe yarattı: "Almanya onu da mı kaptıracak?"

Vincenzo Montella Almanya A Milli Takım
Türk oyuncu Alman basınında endişe yarattı: "Almanya onu da mı kaptıracak?"
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Kenan Yıldız'ın Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda gösterdiği performansın ardından Almanya, Nürnberg'de forma giyen Can Uzun için harekete geçti. Alman basınında yer alan haberlerde 18 yaşındaki oyuncunun da milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanabileceği endişesi bulunuyor.

EURO 2024'e katılım hakkı elde eden A Milli Takımımız, Kenan Yıldız gibi Almanya'da doğup büyüyen ve bu sezon Nürnberg formasıyla gösterdiği performansla dikkat çeken Can Uzun'u da takıma kazandırmak istiyor. 

Alman basınından Sport1'de yer alan habere göre; Almanya Milli Takımı henüz hangi ülke için oynayacağına karar vermeyen ve geleceğin önemli yıldız adaylarından birisi olarak gösterilen Can Uzun'u da Türkiye'ye kaptırmaktan endişe duyuyor.

Haberde kullanılan ifadelerde A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın mart ayındaki milli arada Can Uzun'u aday kadroya çağırmayı planladığı bildiriildi.

Can Uzun'un da Kenan Yıldız gibi Regensburg'ta yetiştiği ve iki oyuncunun çocukluktan beri yakın arkadaş olduğu hatırlatıldı.

Can Uzun'un yakın arkadaşı olan Kenan Yıldız'ı A Milli Takımımızın Almanya'yı 3-2 yendiği maçın ardından sosyal medya üzerinden tebrik ettiği belirtildi.

ALMANYA HAREKETE GEÇTİ

Kenan Yıldız'da yaşananların aksine Almanya Futbol Federasyonu'nun Can Uzun ile şimdiden kontak kurduğu ve yetenekli oyuncuyu kendi ülke milli takımlarına kazandırmak için yoğun çaba sarfettikleri ifade edildi.

Almanya U20 Sportif Direktörü olan Hannes Wolf'un Can Uzun'un önüne bir plan koyduğunu ve ilk olarak Almanya Ümit Milli Takımı'na çağırma amacında olduğu yorumları yapıldı.

Haberde Hannes Wolf'un yanı sıra U21 Takımı Teknik Antonio di Salvo'nun 18 yaşındaki genç oyuncuyu ikna için girişimlerine hız kesmeden devam ettikleri bildirildi.

U21 Türkiye Milli Takımı'nın da Can Uzun'u 2 kez kadroya çağırdığı fakat genç oyuncunun sakatlığı sebebiyle milli takımda yer alamadığı hatırlatıldı.

ARDA, KENAN, CAN UZUN 3'LÜSÜ

Türkiye'nin kadrosunda halihazırda Real Madrid'de forma giyen Arda Güler, Juventus'ta kariyerini sürdüren Kenan Yıldız'ı bulundurduğu, Can Uzun'un da bu isimlerin yanına eklenmesi durumunda oldukça etkileyici ve gelecek vaat eden bir hücum hattına sahip olacağı yorumlarına da yer verildi.

Santrafor pozisyonunda forma giyen Can Uzun, Nürnberg formasıyla bu sezon çıktığı 15 resmi karşılaşmada 8 gol, 3 asistlik oyunuyla dikkat çekici bir performans sergiledi.

18 yaşındaki oyuncunun 8 ve 10 numara pozisyonlarının yanı sıra forvet olarak da değerlendirilebileceği bildirildi.

Kaynak: Haber Global TV