Milan'ın efsane futbolcusu Aldo Bet hayatını kaybetti

Milan İtalya Serie A futbol
Milan'ın efsane futbolcusu Aldo Bet hayatını kaybetti
İtalya Futbol Federasyonu

Milan'ın efsane futbolcularından Aldo Bet, 74 yaşında hayatını kaybetti.

Futbol dünyasını yasa boğan ölüm.

1970'li yıllarda Inter, Roma ve Milan gibi ünlü kulüplerin formalarını terleten ve Milan'da efsaneleşen eski futbolcu ve teknik direktör Aldo Bet, uzun süredir mücadele ettiği hastalığa yenik düşerek dün 74 yaşında Varese'de hayata gözlerini yumdu.

ALDO BET KİMDİR?

60 ve 70'li yıllarda İtalyan futbolunda adından söz etirren Bet, Mareno di Piave'de doğdu.

Inter alt yapısında oynayan Bet, 1967-68 sezonunda Serie A'daki ilk maçına çıktı. Ancak 1 sene sonra kendisini eğiten Helenio Herrera'nın isteğiyle Roma'y atransfer oldu. Bu takımda 130 maçta forma giydi. İtalya Kupası'nı kazandı, Milli Takıma çağrıldı.

1973/74 yılında Verona'ya geçen oyuncu burada yeniden doğdu. 30 maçta forma giydikten sonra Milan'a transfer oldu. Inter karşısında İtalya Kupası'nı kazandı.

1978-79 sezonunda Milan'la Serie A şampiyonluğuna ulaştı. Bu Milan'ın 10. lig şampiyonluğuydu. Genelde yanında bir süpürücüyle birlikte oynuyordu. Önce Maurizio Turone sonra ise Franco Baresi'yle birlikte forma giydi.

Daha sonra yedeğe düşünce takımdan ayrıldı. Campania formasıyla Serie C17e düştü.

15 yıllık kariyeri boyunca liglerde hiç gol atamadı ancak İtalya Kupası'nda 3 gole imza attı.

İtalya milli takımın formasını ise ilk kez 20 Şubat 1971'de Cagliari'de İspanya'ya karşı giydi. Hazırlık maçını İspanya 2-1 kazandı. 20 Kasım'da Avusturya'yla oynanan maçta da forma giydi.

23 yaş altı milli takımıyla 4, genç takımla ise 2 kez maç oynadı.

Eski moda bir stoper olan Bet, sağlamlığı ve fiziksel heybetiyle dikkat çeken bir savunmacıydı. İnatçılığıyla rakip forvetleri bir an olsun rahat bırakmazdı. 1.85 boya sahipti.

Kariyerine Pozzuoli'de tamamlayan Bet, Campania'da birkaç yıl antrenörlük yaptı. Daha sonra Nola, Frattese, Savoia gibi takımlarda da görev yaptı. 1987 yılında emekli oldu.

Kaynak: Haber Global TV