Milan'ı 3 golle deviren Borussia Dortmund son 16 biletini kaptı

UEFA Şampiyonlar Ligi PSG Milan Almanya Bundesliga
Milan'ı 3 golle deviren Borussia Dortmund son 16 biletini kaptı
FOTOĞRAF: AA

Devler Ligi'nde F Grubu'ndaki 5. hafta mücadelesinde Borussia Dortmund, Milan'ı deplasmanda 3-1 yenerek son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. Grubun diğer maçında ise Newcastle United ile PSG 1-1 berabere kaldı

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu'nun 5. haftasında İtalyan temsilcisi Milan ile Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund karşı karşıya geldi.

San Siro Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Borussia Dortmund, Milan'ı deplasmanda 3-1 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi.

Sarı-siyahlılara galibiyeti getiren golleri 10'da penaltıdan Marco Reus, 59'da Jamie Bynoe-Gittens ve 69'da Karim Adeyemi kaydetti.

Milano ekibinin tek sayısı ise 37. dakikada Samuel Chukwueze'den geldi. Milan 6. dakikada Olivier Giroud ile bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Bu sonuçla Borussia Dortmund puanını 10 yaparak bitime bir hafta kala gruptan çıkmayı garantiledi, 5 puanla grubun 4. sırasında yer alan Milan ise umutlarını son haftaya bıraktı.

Borussia Dortmund F Grubu'nun 6. haftasında sahasında PSG ile karşılaşacak, Milan ise deplasmanda Newcastle United'ın konuğu olacak.

NEWCASTLE UNITED İLE PSG YENİŞEMEDİ

F Grubu'nun diğer mücadelesinde ise PSG ile İngiliz temsilcisi Newcastle United kozlarını paylaştı.

Parc Des Princes'te oynanan mücadelede Newcastle United ile Paris Saint Germain, 24. dakikada Alexander Isak ve 90+8.dakikada Mbappe'nin penaltıdan kaydettiği gollerle 1-1 berabere kaldı.

Newcastle United puanını 5'e yükseltirken 3.sırada yer aldı. Son dakikada eşitlik golünü bulan PSG puanını 7 yaparak haftayı 2. sırada kapattı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları:

E Grubu

Lazio-Celtic: 2-0
Feyenoord-Atletico Madrid: 1-3

G Grubu

Manchester City-RB Leipzig: 3-2
Young Boys-Kızılyıldız: 2-0

H Grubu

Shakhtar Donetsk-Royal Antwerp: 1-0
Barcelona-Porto: 2-1

Kaynak: Haber Global TV