Arda Güler 'çöp dakikalarda' Dani Ceballos'u geride bıraktı!

Arda Güler Real Madrid İspanya La Liga Carlo Ancelotti
Arda Güler 'çöp dakikalarda' Dani Ceballos'u geride bıraktı!
FOTOĞRAF: AA

İspanyol basınında yer alan haberde peş peşe yaşadığı sakatlıklarla Real Madrid kariyerine talihsiz bir başlangıç yapan Arda Güler'in 'Çöp dakikalar' olarak nitelenen 80'li dakikalarda oynadığı için kendini kanıtlamak adına yeterince şans bulamadığı belirtildi.

İspanya La Liga lideri Real Madrid'de var olan kadroda en az dakika alan iki oyuncu Arda Güler ile Dani Ceballos oldu.

Büyük hayallerle İspanya'ya gelen Arda Güler, önce sakatlıklar sonra da Ancelotti'nin yeterince süre vermemesi nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor.

Uzun süredir sakat olan Courtois ve Militao'yu saymazsak bu sezon Real Madrid'de en az süre alan iki oyuncu Arda Güler ile Dani Ceballos oldu.

Çöp dakikalara bakıldığında ise Arda Güler'in aldığı süre Dani Ceballos'tan daha fazla oldu. Çöp dakikalardan kasıt 80'li dakikalar. Genelde bu dakikalarda oynayan oyuncular topa ya birkaç kez dokunabiliyor ya da hiç.

CEBALLOS DA AYNI DERTTEN MUZDARİP

Bu işin ilk kurbanı Dani Ceballos'tu. Rotasyon planına göre Carlo Ancelotti önceliği Ceballos'a vermişti. Ancak birkaç dakikada Ceballos'un kendisini kanıtlaması mümkün olmadı. Üst üste 3 maçta (Rayo, Leipzig ve Girona) tek bir dakika bile alamaz oldu. Atletico Madrid'e karşı 2 dakika oynadı. Getafe maçında da yok. Yani son 5 maçta sadece 2 dakika görebildi. Ancak toplamda bu sezon 500 dakika forma giydi.

Arda Güler ise Real Madrid'in su sezon en az dakika alan oyuncusu konumunda. Rayo maçında 85. dakikada, Girona karşısında 77. dakikada oyuna girebildi. Leipzig, Atletico ve Getafe karşısında ise süre alamadı. Son 5 maçta aldığı toplam dakika 16 oldu. Tüm sezon boyunca ise sadece 92 dakika forma giyebildi.

Bellingham'ın sakatlığı bile bu iki oyuncuya daha fazla dakika getirmedi. Brahim Diaz, Bellingham'ın yerini kapattı. Bu yüzden Arda Güler'in sezon sonunda kiralanmasıyla ilgili dedikodular artmış durumda. Ceballos daha önce Arsenal'de kiralık olarak oynamıştı, ancak takımda istediği dakikaları halen alamıyor.