Michael Skibbe: "Japonya'da Galatasaray stilini uygulamaya çalışıyoruz"

Galatasaray Japonya
Michael Skibbe: "Japonya'da Galatasaray stilini uygulamaya çalışıyoruz"
FOTOĞRAF: AA

Japonya Ligi ekiplerinden Sanfrecce Hiroshima'yı çalıştıran, sarı-kırmızılıların eski teknik direktörlerinden Michael Skibbe takımına Galatasaray'a benzer biçimde bir futbol oynatmaya çalıştığını söyledi.

Japonya'da J1 Futbol Ligi (J1) ekiplerinden Sanfrecce Hiroshima'nın teknik direktörlüğünü üstlenen Michael Skibbe, 2 yılı aşkın süredir görev yaptığı takımda, "Galatasaray stili" uyguladığını söyledi.

58 yaşındaki Alman hoca, Japon spor disiplini, Hiroshima'daki kariyeri ve bir dönem teknik direktörlüğünü de yaptığı Galatasaray'ın bu sezon Avrupa'daki performansına yönelik düşüncelerini aktardı.

Skibbe, Japonya'da çalışma teklifi geldikten sonra hem ülkeyi uzaktan tanıyan hem de Japonya'da çalışmış meslektaşlarıyla, ülkedeki futbol ve yaşam gibi konularda fikir alışverişinde bulunduğunu anlattı.

"JAPONYA İLE ALMANYA BENZİYOR"

Ülkesi Almanya ile görev yaptığı Japonya'nın disiplin anlamında benzerlikleri bulunduğunu kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, "Ancak Almanya ile Japonya arasında en önemli fark iş ahlakı. Japonya'nın iş ahlakı, Almanya'ya kıyasla çok daha üst düzeyde. Mantalite ve iş ahlakı olarak gayet üst düzey bir ülke olduğu yönünde tecrübeler edindim." dedi.

Şubat 2022'den beri J1 takımlarından Sanfrecce Hiroshima'da çalışmasının kendisine çok şey kattığını kaydeden Skibbe, "Takım, yüksek iş ahlakına sahip ve sürekli yeni şeyler öğrenmeye açık. Bir Alman teknik direktörün onlara katacağı futbol bilgisini resmen emiyorlar ve sahada yansıtmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY'A BENZER OYNAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Şubat 2022'de Sanfrecce Hiroshima'da üstlendiği görev sonrası, beraberindeki teknik ekiple takımda "Galatasaray stili" uyguladıklarını dile getiren Skibbe, "Sanfrecce Hiroshima'da, Galatasaray'a benzer biçimde agresif, önde baskılı ve göze hoş gelen futbol oynatmaya çalışıyoruz." diyerek, geçen yıl J1 Lig Kupası'nı kazandıklarını anımsattı.

Bu yıl da başarılı bir sezon geçirdiklerini ancak takım içi sakatlıklar nedeniyle önemli oyuncuların, önemli maçlarda yer alamadığı şanssız bir dönem yaşadıklarını kaydeden Skibbe, "Sanfrecce Hiroshima'da kendimi mutlu hissediyorum. Önümüzdeki sezon devam edip etmeyeceğimizi, yönetimle önümüzdeki dönemde oturup konuşacağız. İşler iyi görünüyor." dedi.

JAPONYA LİGİ EMEKLİLERİN ROTASI MI?

J1 hakkında yapılan "Emeklilerin rotası" yorumuna değinen Michael Skibbe, 2018-2023 döneminde Vissel Kobe'de forma giyen Andres Iniesta örneğine dikkati çekterek, İspanyol yıldızın iyi bir seviyedeyken Barcelona takımı ve Rakuten kuruluşunun ortak çalışmasıyla Japonya'ya transfer edildiğini belirtti.

Iniesta'nın Japonya'daki son sezonu hariç genel olarak iyi seviyesini koruduğunu kaydeden Skibbe, bununla birlikte, bu yıl Kawasaki Frontale'ye katılan Bafetimbi Gomis ve Vissel Kobe'ye katılan Juan Mata'nın, söz konusu takımlar nezdinde kısa süreli ve ihtiyaç durumuna göre kullanılabilecek transferler olduğunu aktardı.

Bazı yabancı oyuncuların, sakatlık dahil ihtiyaçla bağlantılı ve kısa süreliğine transfer edildiğini belirten Skibbe, ancak benzer uygulamanın Avrupa kulüplerinde de yaşandığını kaydetti. Skibbe, J1'deki yabancı oyuncuların, transfer öncesi üst seviyelerini, transfer sonrası Japonya'da da sürdürdüklerini ve bu futbolcuların lige değer kattığını anlattı.

"GALATASARAY BAYERN'E ŞANSSIZ ŞEKİLDE KAYBETTİ"

Skibbe, teknik direktör Okan Buruk liderliğinde Galatasaray'ın Avrupa'da sergilediği performansı yorumladı.

Alman teknik adam, Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda iyi iş çıkarttığını, İstanbul'da ağırladığı Bayern Münih'e karşı oldukça yürekli şekilde, kapanmadan 60-65 dakika iyi top oynadığını ancak şanssız şekilde kaybettiğini söyledi.

Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk yarışının Galatasaray ve Fenerbahçe arasında geçmesini beklediğini kaydeden Skibbe, iki takımın da iyi forvetlere sahip olduğunu vurgulayıp, "Bu yıl Galatasaray da Fenerbahçe de şampiyonluğun favorisi" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA