Mert Günok'tan şampiyonluk açıklaması: O kupayı çok istiyorum

Beşiktaş Süper Lig
Mert Günok'tan şampiyonluk açıklaması: O kupayı çok istiyorum

Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Mert Günok Siyah-beyazlıların Almanya kampında açıklamalarda bulundu. Günok, şampiyonluk yaşamayı çok istediğini belirtirken, Şenol Güneş'in kendisi için adeta bir baba gibi olduğunu söyledi.

Yeni sezon hazırlıklarını Almanya'da sürdüren Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Mert Günok, siyah-beyazlı takımda dibi gördüğünü ve kazanacağı bir şampiyonlukla zirveye çıkacağını söyledi.

Yaşadığı sakatlığın kariyerinde adeta dibi görmesine yol açtığını belirten 34 yaşındaki file bekçisi, en büyük hedefinin Siyah-beyazlılarla da bir şampiyonluk kazanmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

"En dibi gördüğüm an sakatlandığım maçtı. Sakatlandığım an kariyerimde en dibi gördüğüm an olarak kalacak." ifadelerini kullanan Mert Günok, "O günü yaşadıktan sonra kendi içimde 'Bunun daha kötüsünü göremem.' dedim. Çok ağır bir sakatlık yaşadım. Ne zaman ve nasıl döneceğimi bilemiyordum. Böyle bir sakatlık hiçbir futbolcunun aklından geçmez.

Beşiktaş kariyerimde zirveyi görmedim çünkü hala bir şampiyonluk yaşamadım. Umarım bu sene şampiyonluk yaşadıktan sonra, 'En dipten en zirveye çıktım.' diyeceğim.
Başakşehir'de ve Fenerbahçe'de şampiyonluğum var. Beşiktaş'ta oynayan, takımın tecrübeli oyuncularından biri olarak o şampiyonluğu yaşamayı çok istiyorum. Bir şampiyonluk daha yaşarsam Mehmet Topal'la beraber üç takımda şampiyonluk yaşayan oyunculardan biri de ben olacağım.

"ŞENOL HOCA'NIN YERİ AYRI"

Şenol Hoca'nın yeri bende her zaman farklı. Futbol hayatım bitene kadar da futbol hayatımdan sonra da böyle kalacak. Eğitici ve öğretici bir hocamız var. Beraber çalıştığımız dönemlerde başarılı günlerimiz oldu. İnşallah beraber kupa kaldırmak da nasip olur.

Sona geldiğimi düşünmüyorum. Sona yaklaştığımı da düşünmüyorum. Kendime iyi bakıyorum. Küçük yaştan itibaren profesyonel şekilde yaşadım. Bunun meyvesini hala yiyorum. Belki babamın zamanında futbol bu düzeyde değildi, bugünkü imkanlar yoktu ama şu an elimizde imkanlar var.

Genç futbolcularla konuşurken onlara da sürekli profesyonellik ve disiplinden bahsediyoruz. EURO 2024 benim için tabii ki önemli. Hem benim için hem takım için önemli bir sezon olacak. EURO 2024'e gitmeyi ve oynamayı arzuluyorum.

YENİ OFSAYT KURALI YORUMU

Bir kaleci olarak, İtalya ve İsviçre'de bu sezon test edilecek yeni ofsayt kuralını değerlendiren Mert Günok, aktif futbolculuğu döneminde attığı goller kadar düştüğü ofsaytlarla da bilinen yardımcı antrenör Burak Yılmaz'a takılarak, "Karşı karşıya pozisyon çok daha fazla olacak. Burak Hoca'mıza erken bıraktığını daha söyleyemedim ama bu kural belki onu da mutsuz etmiştir.

O da arkaya koşu yapmayı seven bir futbolcuydu. Kural kaleciler için dezavantajlı denebilir. Bence daha fazla pozisyon oluşturacak. Futbolda kaleciler dezavantajlı kişiler.

"BEŞİKTAŞ'TA ŞAMPİYON OLMAK HAYALİM"

Konferans Ligi yeni başladığı için biz futbolcular da yeni yeni adapte oluyoruz. Biz de bu sene maç maç düşünerek önce elemeleri geçip, gruplara kalmak ilk niyetimiz. Konferans Ligi ulaşılması zor bir hedef değil. Biz de bu başarıya ulaşabilecek seviyedeyiz.

Çünkü Süper Lig özelinde baktığımızda Beşiktaş'ta şampiyon olmak benim hayalim. UEFA Avrupa Ligi ya da Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmayı her futbolcu hayal eder. Konferans Ligi ise yeni bir kupa. Bunu başlayınca anlayacağız. Belki ilk maçtan sonra konuşsak bu düşüncelerim değişebilirdi."

Kaynak: AA

Beşiktaş Beşiktaş Almanya Kampı Şenol Güneş Beşiktaş haberleri Mert Günok