Malezya sermayeli şirket Altay'ı satın almak istiyor

Altay
Malezya sermayeli şirket Altay'ı satın almak istiyor
FOTOĞRAF: DHA

Malezya'da hizmet veren bir enerji şirketinin Altay'ı satın almak istediği bildirildi. Siyah-beyazlı kulübe yabancı bir firmanın talip olması camia içinde bir bölümü heyecanlandırırken diğer kesimin ise tepkisini çekti.

İzmir'in köklü temsilcisi Altay'da 24-31 Ağustos'ta yapılarak, yönetimin kongre üyelerinden şirketleşme yetkisi isteyeceği olağanüstü genel kurul öncesi kulübe yabancı sermayeli bir enerji şirketinin talip olduğu ortaya çıkarken, yüksek divan kurulu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Altay Yüksek Divan Kurulu Başkanı Ahmet Çoker, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajlarda şirketleşme çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, siyah-beyazlıların her zaman spor kulübü olarak kalacağını, şirketleşmenin yalnız futbol şubesini kapsayıp, kulübün hiçbir zaman şahıs malı olmayacağını söyledi.

"Altay Yüksek Divan Kurulu adına bilgilerinize sunulmak üzere bir açıklama yapma gereği doğmuştur" diyen Ahmet Çoker, "Divan, her zaman Altay’dan yana taraf olmak dışında tarafsız ve bağımsızdır. Divan, geçmiş ve mevcut hiçbir görüşün tarafı değildir ve sadece Altay'ın ilkelerini gözetir.

"TÜM KULÜP ŞİRKETLEŞMEYECEK"

Bu dönemde yasaların gereği ve güncel ekonomik durumun muhtemel tek çıkış noktası olarak, futbol şubesinin yarışmacı haklarını temsil edecek bir şirket kuruluşu için altyapı hazırlama görevi üstlenmiştir. Değişmeyecek ana ilkeler her zaman geçerlidir. Bunlar; Kulüp her zaman spor kulübüdür sadece futbol şubesi bu kapsamdadır. Hiçbir zaman şahıs malı olmayacaktır. Tüm kulübün şirketleşmesi söz konusu değildir" dedi. Çoker, hukuk kurulu ve mali kurulun konuyla ilgili çalıştığını da belirtti.

MALEZYALI ENERJİ ŞİRKETİ TALİP OLDU

Altay'a talip olan enerji şirketinin Malezya merkezli dünyaca ünlü bir şirket olduğu öğrenildi. Yönetim binası Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki ikiz kuleler olan şirketin siyah-beyazlı kulübe talip olması camianın bir bölümünü heyecanlandırırken, bazı Altaylılar da kulübün şirketleşmesine karşı çıkıyor.

Kaynak: DHA

Altay Spor Toto 1. Lig Altay haberleri TFF 1. Lig transfer haberleri Altay Transfer