Avrupa'da yılın transferi gerçekleşti! Harry Kane resmen Bayern Münih'te

Bayern Münih Tottenham Transfer İngiltere Premier Lig
Avrupa'da yılın transferi gerçekleşti! Harry Kane resmen Bayern Münih'te
FOTOĞRAF: Bayern Münih Resmi Twitter Hesabı

Bayern Münih, Tottenham'dan Harry Kane'i kadrosuna kadrosuna katarak Avrupa'da büyük ses getiren bir transferin altına imzasını attı. Bavyera ekibinin bu transfer için 100+20 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği iddia edildi.

Alman devi Bayern Münih, İngiltere Premier Lig ekibi Tottenham'ın sembol isimlerinden birisi olan Harry Kane'i kadrosuna kattığını açıkladı.

30 yaşındaki başarılı golcü kendisini 2027'ye kadar Bayern Münih'e bağlayan sözleşmeye imza attı.

Avrupa basınında yer alan haberlerde transferin 100 milyon euro bonservis ücreti ve 20 milyon euro bonus karşılığında gerçekleştiği ileri sürüldü.

9 NUMARALI FORMAYI GİYECEK

Tecrübeli oyuncunun yeni sezonda 9 numaralı formayı giyeceği açıklandı.

Kane transfer olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek," Bayern Münih'in bir parçası olduğum için çok mutluyum. Bayern dünyanın en büyük kulüplerinden birisi ve ben her zaman en üst seviyede rekabet etmek ve kendimi ispat etmek istediğimi söyledim. Bayern Münih, kazanma mantalitesiyle tanımlanan bir kulüp. Burada olmak çok iyi hissettiriyor" ifadelerini kullandı.

Bayern Münih CEO'su Jan Christian Dreesen ise transfer hakkında, "Çok uzun bir süreç oldu. Harry Kane Bayern Münih formasını giyeceği için çok mutluyuz. Kane, hem futboluyla hem de karakteriyle kulüp DNA'sına tam olarak uyan bir profile sahip" değerlendirmesinde bulundu.

İngiliz golcü altyapısından yetiştiği Tottenham formasıyla 435 maçta sahaya çıkarken 280 gol, 64 asistlik performans sergileyerek kulübün efsanevi isimlerinden birisi haline geldi.

ALAN SHEARER BAYRAM ETTİ

Premier Lig tarihinin en golcü ismi olan efsanevi futbolcu Alan Shearer da kendi rekorunun Harry Kane tarafından kırılmasını önlemek için bu transferde yoğun çaba harcadı.

Transfer sürecinde esprili paylaşımlarda bulunan efsanevi isim Harry Kane'in Bayern'e transfer olmasına dünya üzerinde en çok sevinen isim olmuş olabilir.

Premier Lig'in en golcü oyuncuları listesinde Shearer 260 golle zirvede yer alırken, en yakın takipçisi Harry Kane'in ise 213 golü bulunuyor.

Kaynak: Haber Global TV

Harry Kane Bayern Münih Almanya Bundesliga Tottenham İngiltere Premier Lig