Luis Nani'den bomba itiraf: "Cristiano Ronaldo bana Türkiye'yi sordu"

Adana Demirspor Süper Lig Fenerbahçe Manchester United Cristiano Ronaldo
Luis Nani'den bomba itiraf: "Cristiano Ronaldo bana Türkiye'yi sordu"

Adana Demirspor'un Portekizli yıldızı Luis Nani kariyeri ve Adana Demirspor günleri hakkında Haber Global'den Seçil Menteş'e açıklamalarda bulundu.

Adana Demirspor'un yıldız futbolcusu Luis Nani, Haber Global Kontraspor kanalında Seçil Menteş'in sorularını yanıtladı.

"Adana'da mutluyum"

Nani, Adana Demirspor'da 2. Süper Lig dönemini yaşıyor. Adana ekibiyle yolları nasıl kesişti? Burada mutlu mu?

Türkiye'de olmak ve oynamak benim için hep özel bir yere sahip oldu. Yıllar önce Fenerbahçe'ye transfer oldum ve çok keyifliydi. Türk taraftarların takımlarını destekleme şeklini çok beğenmiştim. Benim için özel bir anlamı vardı o yüzden tekrar Türkiye'ye gelip bu ülkede oynamak istedim. Adana Demirspor kulübüyle ilgili ilk bilgileri edindiğimde kazanmak isteyen, mücadele eden rekabetçi bir takım olduğunu öğrendim. Geride bıraktığımız 2-3 yılda büyük başarılar elde ettiğini büyük takımlara kafa tuttuğunu biliyorum ve bu da kolay değil. Bu bilgileri edinince de gelmek istedim ailem ve çocuklarımla burada keyifli vakit geçiriyorum.

"Dünyadaki en büyük taraftar grubuna sahibiz"

Adana Demirspor taraftarı kendisi için ne anlam ifade ediyor?

Ülkedeki hatta dünyadaki en büyük taraftar grubuna sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Onlara minnettarlığımı belirtmek isterim çünkü her zaman yanımızdalar. Bizi hiçbir yerde yalnız bırakmıyorlar. Sonuç ne olursa olsun bizi destekliyorlar. Galip geldiğimizdeki kutlama sevinçleri gerçekten görmeye değer. Adana Demirspor taraftarlarıyla ilgili edindiğim tecrübe mükemmel diyebilirim.

"Murat Sancak özel birisi"

Birçok kulüp başkanıyla çalıştın. Murat Sancak hakkında neler söylersin? Daha önce böyle bir başkan profiliyle çalıştın mı?

Kariyerimde pek çok başkanla çalışma fırsatım oldu fakat kesinlikle Murat Sancak'ın özel olduğunu söyleyebilirim. Kendisi duygularını sonuna kadar yaşayan birisi. Maçı izlerken bunu görebiliyorsunuz. Takımın her zaman kazanmasını istiyor, iyi bir enerjiye sahip. Takımla hep iletişim halinde. Bazen bu iyi de olabiliyor kötü de olabiliyor fakat o bizim başkanımız ve her zaman haklı. Kendisini çok iyi tanıdığımı söyleyemem ama şimdiye kadarki davranışları ve bize yaklaşımıyla hiçbir şikayetimin olmadığını söyleyebilirim. Ailelerimizle, bizimle gerçekten ilgileniyor. Bunu özellikle yeni bir takıma gittiğinizde görebilmek çok önemli.

"Takım içinde doğru yolu göstermeye çalışıyorum"

Kariyerli bir oyuncusun pek çok deneyime sahipsin. Yıldız bir oyuncu olarak takım içerisinde arkadaşlarınla iletişimin nasıl?

Takım arkadaşlarımla ilişkime "inanılmaz" diyebilirim. Bana duydukları saygıyı çok net görebiliyorum. Bunu görmek de beni çok mutlu ediyor. Bu saygıya karşılık ben de onlara saha içi ve dışında elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bu sadece saha içerisinde değil soyunma odasında da ikili ilişki kurabilmek motive edebilmek çok önemli. Doğru yolu göstermeye çalışıyorum. Umarın bu şekilde takımdaşlığımız devam eder.

"Adana Kebap favorim"

Adana yemekleriyle özel bir şehir. Favori yemeğin hangisi?

Adana belirttiğiniz gibi yemek açısından çok özel bir şehir. Genellikle aktivite olarak ya yemeğe çıkıyoruz ya kahvaltıya gidiyoruz. Yaşadığımız yerdeki yemeklerin lezzeti çok önemli. Biz Portekiz'de yemeğe, mutfağa çok önem veririz. Bana soracak olursanız belki dünyada en iyi mutfağa sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Yaşadığımız yerde de bu şekilde bir mutfak olduğu için şanslıyız. Adana Kebap buradaki favorim.

"Fenerbahçe'de şampiyon olamadık çünkü takım olmayı başaramadık"

Fenerbahçe'de oynadığın dönem takımda seninle birlikte birçok yıldız isim vardı ancak şampiyon olamamıştınız. O döneme baktığında eksik olan şey sence neydi?

Benim dönemimde Fenerbahçe'de çok iyi bir takım kuruldu. Sezon başında da herkes bizim şampiyon olacağımızı düşünüyordu. Baktığımızda oyuncu kalitesi olarak iyi oyuncular vardı ancak takım olarak iyi bir performans gösteremedik fantastik diyebileceğimiz noktaya gelemediğimizi söyleyebilirim. Rakibi olduğumuz takımlar, Beşiktaş, Galatasaray bizden daha iyi performans göstermişti. Sonunu getiremedik. Takım olamamak başarının gelmemesindeki en büyük etkendi.

"Fenerbahçe'de kalmamı isteyen kişi Aziz Yıldırım'dı. Fantastik bir başkan."

Murat Sancak dışında Türkiye'de çalıştığın bir diğer başkan da Aziz Yıldırım'dı. Aziz Yıldırım senin için nasıl bir başkandı?

Kendisiyle ilgili o dönem hiçbir şikayetim olduğunu söyleyemem. Fantastik bir başkandı. Kulüpte kalmamı isteyen oydu ama o sene teklif geldi ve kendimi İspanya'da tekrar gösterme fırsatım oldu. Ben de gittim. Ama onunla çalıştığımız süre boyunca hep bana dikkat etti. En iyisi için hep bana destek verdi. Bana hiçbir zaman kötü yönünü göstermedi. Bana her zaman kendimi evimdeymişim gibi hissettirdi.

"Ronaldo bana Türkiye'yi sordu"

Cristiano Ronaldo ile yakın arkadaşsın. Kendisiyle Türkiye hakkında konuştunuz mu? Burada oynamayı hiç düşündü mü?

Öncelikle "neden olmasın?" demek istiyorum. Futbolda hiçbir zaman gelecekte neler olacağını bilemezsiniz. Fenerbahçe'de oynadığım dönem kendisiyle milli takımda konuşuyorduk bu konuyla alakalı. Hatta kendisi Quaresma ve bana ligi kim kazanacak diye soruyordu. Bu tartışmaya kendisi de dahil oluyordu. Bizimle şakalaşıyordu. Taraftarları, onların bizle ilişkilerini soruyordu. Hiçbir zaman Türkiye'ye gelmek hakkında bir şey dememişti ama bu futbol. Ne olacağını bilemeyiz. Şu an Suudi Arabistan'da ve futbolu çok seviyor.

"Ronaldo Real Madrid'e gidince United'da sorumluluk aldım"

Ronaldo'nun 2009'da Manchester United'dan Real Madrid'e transfer olması seni Manchester United içinde farklı bir noktaya taşıdı mı?

Ronaldo'nun 2009'da Madrid'e transfer olması benim için sorumluluğu alma adına bir fırsat oldu. Sonrasındaki 2 sezon da çok iyi geçti. Takıma iyi katkı sağladı. Ronaldo takımdayken bu sorumluluğu alma fırsatım olmuyordu. Bu şekilde sorumluluk almama sebep oldu.

"Beşiktaş emin ellerde. Santos çok iyi bir hoca"

Milli takımdan bildiğin bir isim Türkiye'ye geldi. Fernando Santos Beşiktaş'ın yeni hocası oldu. Santos hakkında neler söylersin?

Kendisi çok iyi bir hoca. Avrupa Kupası'nda 2016 yılında şampiyonluğumuzda büyük payı olan biri. Futbolun heyecanını yaşıyor. Çok disiplinli. Kurallara, oyun planına, oyuncularına sadık birisi. Beşiktaş'ın iyi ellerde olduğunu söyleyebilirim. Büyük beklentileri olan biri. Herkes tarafından bilinen biri. Bu da taraftarları bence heyecanlandırıyordur.

"2003'teki Nani'ye asla pes etmemesini söylerdim"

2003 yılında Sporting Lizbon altyapısına giden Nani'ye bir şey söylemek istesen ne söylerdin?

O zamanki Nani'ye çok özel biri olduğunu ve hedeflerinden hiçbir zaman vazgeçmemesini bunun için çok çalışmasını söylerdim. O zamanki Nani başarıya aç herkesin de gerisinde bir Nani. Bu şekilde olması bana güç verdi ve çalışmamı sağladı. Sıkıntılar çektim ama benden öndekilerden çok daha önce profesyonel oldum erken yaşta büyük takımlarda popüler oldum. O yüzden kendisine hiçbir zaman pes etme amacına ulaşacaksın derdim.

"En iyi lig atmosferi İngiltere'deydi"

İtalya, İspanya, İngiltere, Portekiz, Türkiye pek çok yerde futbol oynadın. En etkileyici atmosfer neresiydi?

Çok fazla farklı atmosferde oynama şansım oldu ama benim için en etkileyici atmosfer İngiltere diyebilirim. Bence futbolun oynandığı en iyi ülke. Sonrası için Portekiz, İtalya İspanya Türkiye. Buradaki atmosferler de çok ayrı ve özel. Bu bakımdan şanslıyım. Hangi ülkeye gidersem gideyim o atmosferi yakalayıp aynı heyecanı yaşayabildim.

"Birlikte oynamaktan en keyif aldığım oyuncu Bruno Alves"

Birçok yıldız isimle oynama fırsatın oldu. Senin için bugüne kadar oynadığın en iyi futbolcu kimdi?

Çok fazla oyuncuyla oynama fırsatım oldu fakat birini söylemem gerekirse Fenerbahçe'de beraber oynadığım Bruno Alves. Sürekli birlikte vakit geçiriyorduk. Sahada da yine aynı şekilde birlikte oynamaktan en keyif aldığım oyuncu da Alves'ti.

"Adana Demirspor taraftarını tek kelimeyle özetlemem gerekirse..."

Son olarak Adana Demirspor taraftarını tek bir kelimeyle özetlemeni istesem hangi kelimeyi seçerdin?

Tutku kelimesiyle özetlerdim.

Kaynak: Haber Global TV