Beşiktaşlı yıldız uçakta bayıldı! Havada korku dolu anlar yarım saat geçse...

Afrika Uluslar Kupası Beşiktaş Süper Lig Ankaragücü
Beşiktaşlı yıldız uçakta bayıldı! Havada korku dolu anlar yarım saat geçse...
FOTOĞRAF: Gambiya Futbol Federasyonu Resmi X hesabı

Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele etmek üzere Fildişi Sahilleri'ne doğru yola çıkan ve Gambiya Milli Takımı'nı taşıyan uçakta korku dolu anlar yaşandı. Kabin basıncının düşmesiyle milli futbolcular ve federasyon üyelerinin baygınlık geçirdiği ve ölüm tehlikesi atlattığı bildirildi.

2023 Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele edecek olan ve turnuvanın düzenleneceği Fildişi Sahilleri'ne doğru uçakla seyahat eden Gambiya Milli Takımı büyük bir tehlike atlattı.

Gambiya'nın başkenti Banjul'dan havalanan ve Gambiyalı futbolcuları taşıyan uçak havalandıktan yalnızca birkaç dakika sonra acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Gambiya Milli Takımı Teknik Direktörü Tom Saintfiet oksijen yetersizliğinden dolayı takımdaki pek çok futbolcunun ve federasyon üyesinden bilincini kaybettiğini söyledi.

Saintfiet, uçağın pilotunun hızlıca davranarak takımın güvenliğini sağladığı belirterek övgüde bulundu.

Havayolu yetkililerinden yapılan açıklamada kabin basıncının düşmesinin bu olaya yol açtığı bildirildi.

BBC Sport Afrika'ya konuşan Tom Saintfiet, "Yerel ekip, klima sisteminde bir problem olduğınu uçuştan önce bize söyledi. Fakat uçak havalanırken bunun bir sıkıntı yaratmayacağını bilgisi bizimle paylaşıldı.

Kalkıştan birkaç dakika sonra uçağın içi inanılmaz derecede sıcaktı. Oksijen yetersizliğinden dolayı bazı futbolcular bilincini kaybetti. Bazı oyuncular kendine gelemedi. Bu durumu farkeden pilot geri dönmek zorunda kaldı.

Uçuş bir yarım saat daha devam etseydi bütün takım ölebilirdi. Tuhaf olan ise acil durumda devreye giren oksijen maskelerinin çıkmamasıydı. Hala şokun içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Fildişi Sahilleri Havayolları'ndan yapılan açıklamada uçuş ekibinin düşük kabin basıncından dolayı dönme kararı aldığı bildirildi.

Gambiya Milli Takımı'nın başkent Banjul'a döndükten sonra bir antrenman gerçekleştirdiği ve bazı futbolcuların sağlık durumundan dolayı idmanda yer alamadığı ifade edildi.

SÜPER LİG'DEN 2 İSİM BULUNUYOR

Gambiya Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü Belçikalı Tom Saintfiet yapıyor. Afrika ülkesinin kadrosunda Süper Lig'de Beşiktaş'ta forma giyen Omar Colley ve Ankaragücü'nün golcü ismi Ali Sowe da bulunuyor.