La Liga'da en etkili ortalama oyun süresine Real Madrid sahip

Haber Merkezi
Real Madrid İspanya La Liga futbol
La Liga'da en etkili ortalama oyun süresine Real Madrid sahip

İspanya La Liga'da 2023-24 sezonu tamamlanırken sezon istatistikleri de belli oldu.

İspanyol futbolu birinci liga La Liga'da son 6 sezonun en etkili ortalama oyun süresine ulaşıldı. Bir önceki sezona göre etkili ortalama oyun süresi yaklaşık 2 dakika artarak 55 dakika 18 saniyeye çıktı. Son 5 yıldaki yükseliş eğilimi bu sezon da devam etti. Ancak İspanya La Liga, ortalama oyun süresinde Avrupa'nın 5 büyük liginde yine en son sırada yer aldı.

La Liga'yı şampiyon tamamlayan Real Madrid'in bu zaferini istatistikler de anlatıyor. İspanyol devi, 59 dakika 43 saniye ile en etkili ortalama oyun süresine sahip La Liga ekibi oldu. Bu süre 59 dakika 43 saniye, yani ortalama bir maçın yüzde 60,5'i. Real Madrid'i Girona ve Barcelona takip etti.

La Liga'da bu konudaki en kötü ekip ise 52 dakika 12 saniye ile Getafe oldu.

Dikkat çeken bir başka takım ise Real Sociedad oldu. Topa sahip olmayı seven bir takım olmasına rağmen Sociedad, La Liga'da etkili ortalama oyun süresinde 52 dakika 15 saniye ile sondan ikinci sırada yer aldı. Bunda Real Sociedad'ın La Liga'nın en çok faul yapan takımı olmasının da etkisi büyük.

Öte yandan son haftaya kadar kümede kalma mücadelesi veren Celta Vigo'nun 56 dakika 23 saniye ile bu istatistiklerde 6. sırada yer bulması da dikkat çekici.