Kulüpler Birliği Başkanı Sepil, ortak kararla küme düşmenin kaldırılması için TFF'ye başvuracaklarını açıkladı

Kulüpler Birliği Başkanı Sepil, ortak kararla küme düşmenin kaldırılması için TFF'ye başvuracaklarını açıkladı

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, bu sene küme düşmenin kaldırılması için ortak bir görüşte olduklarını ve TFF'ye müracaat edeceklerini söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, "Pandemi sürecinde 7 kulüp, küme düşme olmasın diye başvuru yapmıştı. Şimdi yine bu kulüpler, özellikle düşen 3 takım, tekrar konuyu gündeme getirdiler. Kulüplerin tamamı, müracaat eden kulüplerle aynı görüşte. TFF'ye bu konuda tavsiye kararında bulunacağız" açıklamasında bulundu. 

"20 TAKIM"

Sepil, "Süper Lig'in 20 takımla oynanmasının bazı ekonomik kayıpları olacak. Ama inanıyorum ki böyle bir karar alındığında bakanlığımız ve diğer gelir yaratıcı merciler, bunu kulüplere kayıp olarak olmadan, 20 takımlı oynanabileceği bir formatı kuracaktır" ifadelerini kullandı.

Sepil ayrıca, yeni yabancı kuralının bir yıl ertelenmesini önereceklerini de söyledi. 

HARCAMA LİMİTLERİ

Sepil, harcama limitleriyle ilgili, "TFF'nin harcama limitleri, kulüplerin ihtiyacını karşılamıyor. 2020-21'de çok kulüp sıkıntıya girecek. Bu uygulama, dünyada hiçbir uygulamaya benzemiyor ve örneği yok. Tüm kulüpler olarak TFF'ye endişelerimizi ileteceğiz" dedi. 

son dakika son dakika haber