Kobe Bryant helikopter kazasında hayatını kaybetti!

NBA
Kobe Bryant helikopter kazasında hayatını kaybetti!

NBA tarihinin efsane isimlerinden Kobe Bryant, 41 yaşında, geçirdiği bir helikopter kazasında hayatını kaybetti.

Kobe Bryant, ve 13 yaşındaki kızı Gianna Maria-Onore, Calabasas'ta yaşanan bir helikopter kazasında yaşamını yitirdi.

KOBE BRYANT KİMDİR?

Kendisi ve kızı Gianna ile birlikte toplam 9 kişinin yer aldığı Sikorsky S-76 tipi bir helikopterle seyahat eden NBA efsanesi, yaşanan teknik bir arıza sonrasında helikopterin alev alarak yere çakılması sonucunda hayatını kaybetti. Kazadan kurtulan kimse olmadı.

Kobe Bryant helikopter kazasında hayatını kaybetti! - Resim : 1

TÜRKİYE'DEN KOBE BRYANT MESAJLARI

KAZADA HAYATINI KAYBEDEN DÖRT KİŞİNİN DAHA KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Kaliforniya eyaletine bağlı olan Costa Mesa şehrinin Belediye Başkanı Katrina Foley, kazada yaşamını yitiren kişilerden birinin Christina Mauser olduğunu açıkladı. Christina Mauser, Orange Coast isimli özel bir kolejde kadın basketbol takımı antrenörlüğü yapıyordu. 

Bu açıklamadan sonra eşi Matt Mauser da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün bir helikopter kazasında eşimi, annemizi kaybettik. Çocuklarım ve ben kahrolmuş durumdayız. Lütfen özel hayatımıza saygı gösterin. Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler, bizim için anlamı büyük" ifadelerini kullandı.

Ayrıca yine Orange Coast'da beyzbol takımının koçluğunu yapan John Altobelli, kızı Alyssa Altobelli ve eşi Keri Altobelli'nin de kazada hayatlarını kaybettiği iddia edildi, ancak bu iddia henüz yetkililer tarafından doğrulanmadı.

LOS ANGELES POLİS DEPARTMANI KAZAYI DOĞRULADI: KURTULAN YOK!

Los Angeles Polis Departmanı, yaptığı açıklamada bir helikopter kazası yaşandığını ve 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yaşamını yitirenlerin kimliklerine dair bir açıklamada bulunmayan Los Angeles Polis Departmanı, soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.

Kobe Bryant helikopter kazasında hayatını kaybetti! - Resim : 2

KOBE BRYANT'IN SON PAYLAŞIMI LEBRON JAMES

TRUMP'TAN KOBE BRYANT PAYLAŞIMI

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Basketbol efsanesi Kobe Bryant ve beraberindeki üç kişinin Kaliforniya'da yaşanan bir helikopter kazasında öldüğüne dair haberler var. Korkunç haberler!"

Kobe Bryant helikopter kazasında hayatını kaybetti! - Resim : 3

KOBE BRYANT KİMDİR?

23 Ağustos 1978 doğumlu olan Kobe Bryant basketbol camiasında Black Mamba olarak tanınmaktaydı. Başarılı basketbolcu, Şutör gard ve oyun kurucu pozisyonlarında görev almaktaydı.

1.98 boyunda bulunan Kobe Bean Bryant, NBA tarihinin en önemli basketbolcularından birisi olarak gösterilmektedir.

NBA BAŞARILARI

Kobe Bryant liseden mezun olduktan sonra üniversiteye gitmeden direkt NBA'ye Losangeles Lakers'a adımını atmış ve tüm kariyerini bu kulüpte sürdürmüştür.

Bryant, lise yıllarında Wilt Chamberlain'in 4 yıllık toplam sayı rekorunu kırarak gelecekte ne kadar başarılı bir basketbolcu olacağının sinyallerini o günlerde vermiştir.

24 yaşındayken 3 NBA şampiyonluğu bulunan Kobe; Shaquille O'Neal ile kazandığı 3 şampiyonluktan tam 7 yıl sonra 2008-2009 sezonunda 4. şampiyonluğuna ulaştı ve kariyerinde birçok başarılar olmasına rağmen daha önce elde edemediği NBA finalleri en değerli oyuncusu da seçilmiş oldu. Ayrıca, Kobe 2009-10 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak kariyerinin 5. yüzüğünü elde etti ve üst üste 2. kez finallerin en değerli oyuncusu oldu. Bryant 34 yaş 100 gün iken NBA tarihinde 30.000 sayı barajını aşmayı başaran en genç oyuncu olmuştur.

2008 yılında ise Çin de düzenlenen Yaz Olimpiyatları'nda Amerika Birleşik Devletleri millî basketbol takımı ile şampiyon olarak altın madalya sahibi oldu. Ayrıca 2012 Yaz Olimpiyatları'nda da millî takımıyla altın madalya elde etmiştir.

DEFALARCA TARİHE GEÇTİ

NBA'in oldukça prestijli organizasyonu NBA All Star'da Kobe Bryant 4 kez NBA'in en değerli oyuncusu seçildi. Kobe Bryant'ın en değerli basketbolcu seçildiği yıllar; 2002, 2007, 2009, 2011 yıllarıdır. Kobe, bu başarısıyla 4 kez MVP olan Bob Pettit'in rekorunu tekrarlamıştır.

Ayrıca Kobe Bryant 1998-2013 yılları arasında üst üste 15 kez NBA All Star organizasyonuna seçilerek de farklı bir rekora imza atmıştır. Bununla birlikte Bryant, 15 kez 11'i ilk takım olmak üzere NBA Yılın En İyi Beşi, 15 kez All-Star, 11 kez de NBA En İyi Savunma Takımı'na seçilmiştir.

Kobe Bryant rekorları bununla da bitmiyor. Ünlü basketbolcu, Memphis Grizzlies takımına attığı 44 sayı attığı maçta Los Angeles Lakers takımının tarihinde en fazla sayı atan oyuncusu oldu.

SAKATLIK DÖNEMİ VE EMEKLİLİK SÜRECİ

12 Nisan 2013 tarihinde Golden State Warriors'la oynanan playoff maçında aşil tendonunun yırtılması sonucu uzun bir sakatlık süreci geçirmiştir. 8 Aralık 2013'te sakatlığı sonrası ilk NBA maçına çıkmıştır. 13 Nisan 2016'da son maçına çıktıktan sonra emekli oldu.

Kobe Bryant, 26.01.2020 tarihinde helikopter kazasında hayatını kaybetti.

Kobe Bryant NBA Kobe Bryant öldü Kobe Bryant helikopter kazası Los Angeles Lakers