Kenan Yıldız'ın dinamit etkisi yaptığı Juventus, Hakan Çalhanoğlu'nun Inter'ini geçip şampiyon olabilir mi?

Kenan Yıldız Juventus İtalya Serie A
Kenan Yıldız'ın dinamit etkisi yaptığı Juventus, Hakan Çalhanoğlu'nun Inter'ini geçip şampiyon olabilir mi?
Fotoğraf: DepoPhotos

İtalyan futbolunda değişim rüzgarları esiyor. Bu fırtınanın merkezinde ise maç kazanmanın yeni yollarını keşfeden Juventus ile Şampiyonlar Ligi'ni bile kazanabileceği iddia edilen Inter duruyor.

Lecce karşısında alınan farklı galibiyetin ardından maç fazlasıyla liderliğe oturan Juventus, Serie A tablosunun zirvesinin keyfini sürüyor. Bugüne kadar takımın teknik direktörü Massimiliano Allegri şampiyonluktan hiç söz etmemişti. Lecce maçından sonra ise şampiyonluk yarışına dahil olduklarını nihayet dile getirdi. Ancak asıl soru şu İtalya'nın 'yaşlı kadını' bunu sonuna kadar devam ettirip şampiyon olabilir mi?

Bianconeri'nin yeniden dirilişi, 3 yıl süren çalkantılı ve alışılmadık bir mücadelenin ardından geldi. Kulübün enerjisi yinelendi ve geleceğe dair umutları yeşertti.

Maçlara bakın, Juventus'un son dönemde formunun zirve yaptığını göreceksiniz. Eski parlak günleri anımsatan dinçlik ve kararlılıkla oynayan İtalyan ekibi zirveye yükselirken ritmini ve özgüvenini de bulmuş görünüyor.

DALGA DALGA JUVENTUS

Kararlı savunması, dinamik orta sahası ve bitiricilik Juventus'un yeni oyun karakteri oldu. Allegri'nin önderliğindeki takım yeniden kazanma zihniyetine büründü. Taraftarlar da durumun farkında ve şampiyonluk hayalleri kuruyorlar.

3 YIL SÜREN YOKLUK DÖNEMİ

Bu yeniden dirilişin ne anlama geldiğini anlayabilmek için Juventus'un son 3 yılına dikkatlice bakmak gerekiyor. Serie A ve Avrupa'da zaferden zafere koşarken bir anda alışılmadık zorluklarla boğuşmak zorunda kalan bir kulüpten bahsediyoruz.

Kilit oyuncular bir bir takımdan ayrılırken, yönetim değişiklikleri ve takım dinamiklerindeki belirsizlik ve tutarsızlıkla geçen 3 yıl. Her şeye rağmen rekabetçi kalmayı başaran Juve, bu 3 yılda ilk 4'ün altına düşmedi. Ancak o standardından uzaklaştığı da hissediliyordu.

İtalyan futbolunun heybetli kalesi bir anda savunmasız hale gelmişti. Görkemli günler dikiz aynasından bile görünmüyordu artık.

BİREYSEL PATLAMALAR VE TAKIM OLMA

Kabul edelim ki Juventus'un yeniden ayağa kalkmasında taktik zeka ve antrenörlük becerisi önemli bir rol oynuyor. Ancak Beşiktaş'taki Fernando Santos örneğinden de görebileceğiniz gibi iyi futbolcu yoksa futbolda yok.

Deneyimli yıldızlarla yeni isimlerin bir karışımı haline gelen Juventus'ta Allegri, dinamik bir karışıma imza attı. Hem hücum hem de savunmada makine gibi işleyen bir takımdan bahsediyoruz. Buna Allegri'nin vizyonunu da ekleyince Juventus'un eski ihtişamına dönme arzusu zirve yaptı.

'Yaşlı Kadın'la son 5 maçta 6 gol atan Dusan Vlahovic'e bir bakın. Serie A'nın belki de en iyi defans oyuncusuna dönüşen Gleison Bremer'ın rakiplerini nasıl pasifizie ettiğini inceleyin. Kenan Yıldız'ın 18 yaşında neler yaptığına şahit olun. Juventus'ta heyecanlanacak çok şey var.

LİGDE YÜKSELİŞ

Maç fazlasıyla da olsa Serie A'da zirveye ulaşan Juventus, taraftarlarında hem heyecan hem de beklenti yarattı. Takım yeniden İtalyan futbolunun baskın gücü olmak istiyor.

Şu noktaya gelinene kadar verilen mücadele çok uzaklarda kalmış görünüyor. Juventus şampiyonluk için mücadele etmeye hazır. Deneyimse deneyim, yetenekse yetenek, enerjiyse enerji... Hepsi var.

Kenan Yıldız'ın dinamit etkisi yaptığı Juventus, Hakan Çalhanoğlu'nun Inter'ini geçip şampiyon olabilir mi? - Resim : 2

O KADAR KOLAY DEĞİL

Allegri şampiyonluk mücadelesinde Avrupa kupalarında olmamanın avantajına sahip. Ancak İtalyan Kupası macerası sürüyor ve Inter bu kupadan elendi.

Maç fazlası ve 1 puan farkla geride bıraktığı Inter ile 4 Şubat'ta oynayacağı maç ise Juventus için belirleyici olacak. Meazza'daki bu maç kritik. Öte yandan Milan, bu iki takımın hata yapmasını beklerken kazanmaya devam ediyor.

Juventus'un yeniden dirilişi heyecan yaratan bir hikaye. Bu bir niyet beyanı ve parlak günlerin vaadi. Ekibiyle yoluna devam eden Allegri yönetiminde Juventus'nun yeni yazdığı hikayesi gelişmeye devam ediyor.