Kasımpaşa uzatmalarda 1 puanı kurtardı

Antalyaspor Kasımpaşa Süper Lig
Kasımpaşa uzatmalarda 1 puanı kurtardı

Süper Lig’in 18. haftasında FT Antalyaspor, sahasında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı.

Antalyaspor ve Kasımpaşa takımları Türkiye Süper Ligi'nin 18. haftasında karşı karşıya geldi. Müsabaka 1-1 berabere tamamlandı.

7. dakikada Travnık’ın ceza sahası içinden müsait pozisyondaki vuruşu üstten auta gitti.

25. dakikada Brecka’nın ceza sahasına ortasında Umut Bozok’un kafasını kaleci son anda parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

30. dakikada Ghacha’nın pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Poli’nin sert şutu yandan auta gitti.

38. dakikada Fredy’in sağ kanattan ceza alanı ön direğe kestiği ortada Naldo’nun kafası ağlarla buluştu.

45. dakikada Eysserıc'in ceza alanı dışından vuruşu yandan auta gitti.

54. dakikada Ghacha’nın ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Mukairu’un vuruşunu kaleci ayaklarıyla çıkardı.

63. dakikada ceza alanı içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Donk’un şutunu kaleci kornere çeldi.

77. dakikada Amilton’un pasında ceza alanı dışında topla buluşan Mukairu’nun şutu üstten auta çıktı.

81. dakikada Naldo’nun uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Umut Bozok’un kafası az farkla yandan auta gitti.

87. dakikada ceza alanı dışından kazanılan serbest vuruşta Güray Vural’un plasesi kalecide kaldı.

90+2. dakikada Donk’un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Umut Bozok, meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlarla buluşturdu. 1-1

Maç sonu

FT Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Francıscus Groenendıjk, iki haftadır son dakikalarda puan kayıpları yaşadıklarını belirterek, "Kötü bile oynasanız skoru korumayı bilmelisiniz. Sadece ölümüne defans yapıp o 3 puanı getirmemiz gerekirdi" dedi.

Süper Lig’in 18. haftasında FT Antalyaspor, sahasında ağırladığı Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Groenendıjk, 4 günde oynadıkları ikinci karşılaşmanın sonuçlarının hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

Geçen hafta son dakikalarda yedikleri golden ders çıkarmadıklarının bu maçta da belli olduğunu dile getiren Groenendıjk, ”Üst üste iki maçta doksan artılarda yediğimiz golden ders almayıp aynı hataya düştük. Bu durum düşündürücü. Son dakikalarda yapmamız gereken basit şekilde oyunu sakinleştirip oynamaktı. Rakibin uzun toplarla oynayıp gol arama üzerine bir taktikle geldiğini biliyoruz. Bu çok belliydi. Bizim yapmamız gereken defans yapmaktı. Ortaya düşen bir topta iki şut ve kaybettiğimizi 4 günde 3 puan var. Bizim futbolumuz bu değil. Bize ancak Alanyaspor ve Trabzonspor maçları referans olabilir. Bugün o iki maçtan çok uzak bir görüntü içindeydik” diye konuştu.

Rakibin puan için geldiğinin farkında olduklarını kaydeden Groenendıjk, “Ortaya düşen bir top ve onlar için kazanılan puan bizim için ise kaybedilen 2 puan. Kötü bile oynasanız skoru korumayı bilmelisiniz. Sadece ölümüne defans yapıp o 3 puanı getirmemiz gerekirdi. Futbolda kazanmak ve kaybetmek var. Üzücü şekilde Galatasaray hazırlıklarına başlayacağız. Geçen maçtan ders çıkarmadığımız belli. İki maçtan da ders çıkarıp Galatasaray karşısında istediğimiz sonucu alacağız” dedi.

Kasımpaşa karşısında sayısız hata yaptıklarına değinen Groenendıjk, “Aynaya bakmamız gerekiyor. Rakiple alakalı bir durum yok. Sizin sahada ne yaptığınız önemlidir. Biz bugün vasat bir futbol oynadık. Enerjide düşüktü. Olumsuzluklar eklenince iki puanı kaybettik. Bahaneler yerine nasıl iyi puanlar alacağımız üzerine konuşmalıyız. Ders çıkarmamız gerekiyor. Bu ligde 6 puanlık maçlar vardır. Tek sonuç vardır, 3 puan al ve yoluna devam et. Her maçı iyi oynayarak kazanamazsınız. Kötü oynadığınız maçlarda evinizde 3 puanı almanız gerekir. Son dakikada puanlar kaybedince daha çok göze batıyor. Konsantre olduğumuz nokta son dakika puan kayıpları bunun üzerine yoğunlaşacağız. Özeleştiri yaparak Galatasaray maçına hazırlanacağız” ifadelerine kullandı.

Kasımpaşa cephesi

Kasımpaşa Teknik Sorumlusu Sami Uğurlu, zorlu bir deplasmandan puan aldıklarını belirterek, "Kasımpaşa takımı en yakın zamanda ligde yukarılara çıkacaktır, bundan herkes emin olabilir" dedi.
Süper Lig’in 18. haftasında Kasımpaşa deplasmanda karşılaştığı FT Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Uğurlu, zor bir deplasmana iyi bir takıma karşı oynadıklarını söyledi.

Antalyaspor’un Nuri Şahin’in göreve gelmesinden sonra yukarı doğru bir ivme kazandığını dile getiren Uğurlu, “İç sahada hiç puan kaybetmeyen bir takıma karşı oynadık. Kasımpaşa oldukça kaliteli bir takım ve önemli oyuncuları var. Bu takımı ligde daha da yukarı çıkacağız, bundan eminiz. Bizim oynamak istediğimiz futbol birlikte, beraber ev aynı anda aynı şeyi sahaya yansıtmak. Bunu da en kısa sürede yapacağız. Ligin en altındayız bunun farkındayız. Kasımpaşa takımı en yakın zamanda ligde yukarılara çıkacaktır bundan herkes emin olabilir” ifadelerine yer verdi.

 

Antalyaspor Kasımpaşa maçı Antalyaspor Kasımpaşa Süper Lig