"Karim Benzema, Suudi Arabistan'dan kaçtı" iddiası

Suudi Arabistan
"Karim Benzema, Suudi Arabistan'dan kaçtı" iddiası
Fotoğraf: DepoPhotos

Al Ittihad takımının formasını giyen eski Real Madrid'li Fransız golcü Karim Benzema Suudi Arabistan'dan ayrıldı. Yerel basına göre ise "kaçtı".

Aslında Al İttihad son maçını 26 Aralık'ta oynamıştı. 7 Şubat'a kadar da takımın başka maçı yok. Bu yüzden ülkeden ayrılmış olması normal. Ancak özellikle Suudi Arabistan basınında Karim Benzema'nın ülkeyi terk ettiği iddiaları ortaya atılıyor. Perşembe ve cuma günkü antrenmanlara katılmayan Benzema'nın yarın oynanması planlanan ancak ertelenen Al İttihad Al Tai maçında zaten oynaması beklenmiyordu. Ancak Benzema maçın ertelenmesi haberi gelmeden önce Cidde'yi terk edince şüpheler arttı.

Suudi Arabistan'da yayınlanan Riyadiya gazetesi konuyla ilgili olarak oyuncunun menajeri Marcelo Gallardo'ya ulaştı ancak Gallarda açıklama yapmamayı tercih etti. Ardından da uçağın inemeyeceği gerekçesiyle maçın ertelendiği duyuruldu. Al Tai maçı 7 Şubat'ta oynanacak.

AFP'ye konuşan Al-İttihad yönetimine bir yakın kaynak yapılan transferlerden beklenen verimin alınamadığını söyledi.

Suudi spor yayıncısı Abdul Karim Al-Jasser ise oyuncunun takım yönetimiyle arasının bozuk olabileceğini söyleyerek "Maçlarda hiç çaba göstermiyor, çok kolay fırsatlarda bile gol atamıyor. Futbol arzusunu kaybetmiş gibi görünüyor" yorumunda bulundu.

Takımın taraftarları da Benzema'dan memnun değil. Son oynanan maçta Ronaldo'nun takımı Al-Nassr'a evlerinde 5-2 yenildiler. Fransız futbolcu şu ana kadar 9 gol kaydetti.