Kadın Voleybol Milli Takımı Menajeri Pelin Çelik: 'Her yerde herkesle mücadele ederiz'

Tokyo 2020
Kadın Voleybol Milli Takımı Menajeri Pelin Çelik: 'Her yerde herkesle mücadele ederiz'

Tokyo 2020'deki ilk maçında Türkiye, Çin'i 3-0 yenerken bu galibiyet, ülkenin en çok konuşulan konuları arasına girdi. Milli Takım Menajeri Pelin Çelik, Tokyo'dan sorularımızı yanıtladı; atmosferi, galibiyetin etkisini ve hedeflerimizi anlattı. Çelik, "Her yerde herkesle mücadele ederiz" dedi.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Tokyo 2020'deki ilk maçında Çin'i ezici bir üstünlükle 3-0'la geçerek oyunlara galibiyetle başlaması Türkiye'nin en çok konuşulan gündem maddeleri arasına girdi.

İstikrarlı ve doğru yatırımın başarıya dönüşmesinin en güzel örneği olan kadın voleybol milli takımımız gruptan bir üst tura avantajlı bir şekilde çıkmak istiyor. Türkiye ikinci maçta ise İtalya'ya 3-1 yenildi.

Daha grubun ikinci maçı geride kalmış ve gidecek çok uzun bir yol olsa da özellikle kazanılan Çin maçının şifrelerini çözmek, takımımızı değerlendirmek ve analiz etmek için oldukça önemli.

Kadın Voleybol Milli Takımı Menajeri Pelin Çelik: 'Her yerde herkesle mücadele ederiz' - Resim : 1

Bu noktada pası Tokyo'ya atmakta fayda var. A Milli Kadın Voleybol Takımı Menajeri Pelin Çelik, olimpiyat köyünden haberglobal.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Kendisi de eski bir voleybol oyuncusu olan Çelik karşılaşmayı öncelikle şöyle değerlendirdi:

“Son olimpiyat şampiyonu Çin'i 3-0 yenerek turnuvaya başladığımız için mutluyuz. Çin dünyanın en iyi takımlarından bir tanesi ve onlara karşı oynamak her zaman çok zor olmuştur. Takımımız mükemmel oynadı, baskı hissetmeden, cesur, disiplinli, maçın başından sonuna kadar istikrarlı bir oyun sergiledik.”

A Milli Kadın Voleybol Takımı, infografik

Maçtan sonra takımın odağını hiç yitirmeden hemen İtalya maçını düşünmeye başladığını da belirten Çelik, “Maçın ardından takımca yaptığımız toplantıda galibiyeti nasıl kazandığımızı analiz ettik” ifadelerini kullandı.

Çelik ayrıca kritik bir noktanın da altını çizdi: “Bunun uzun ve çok zor bir turnuva olduğunu ve bu galibiyetin değerli olabilmesi için, planladığımız şekilde turnuvayı oynamaya devam etmemiz gerektiğini ve bu maçı burada bitirdiğimizi konuştuk.”

Türkiye'nin dünyanın en iyi voleybol ülkelerinden biri olduğu aşikar. Dolayısıyla Çin galibiyeti büyük bir başarı ancak “sürpriz” değil. Pelin Çelik de bunu destekler nitelikte şöyle konuştu:

“Çin olimpiyat oynamaya alışkın, olimpiyatta her zaman kürsüde olan, bizim için çok tecrübeli bir rakip. Biz takım olarak her platformda dünyadaki her takımla mücadele edebilecek veya dünkü gibi kazanacak güçte olduğumuzu biliyoruz.”

Kadın Voleybol Milli Takımı Menajeri Pelin Çelik: 'Her yerde herkesle mücadele ederiz' - Resim : 4

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Menajeri Pelin Çelik

“Peki Çin galibiyeti hedeflerde bir değişiklik yarattı mı?” diye sorduğumuzda ise Pelin Çelik, “Hedefimizde değişen bir sey olmadı, ilk hedefimiz grubumuzdan çıkmak” dedi: “Çıkarken de grubu tamamlayabildiğimiz en üst sırada tamamlayarak bir üst tura daha avantajlı gitmek.”

Bu noktada sistemin nasıl işlediğine de değinmek gerekiyor. A Grubu ve B Grubu olmak üzere 6'şardan 12 ülke madalya mücadelesi veriyor. Türkiye, B Grubu'nda yer almakta. Milli takımımızın rakipleri ABD, İtalya, Rusya (Rusya Olimpiyat Komitesi), Çin ve Arjantin.

Kadın Voleybol Milli Takımı Menajeri Pelin Çelik: 'Her yerde herkesle mücadele ederiz' - Resim : 5

Gruplarını ilk dört sırada bitiren takımlar adını çeyrek finale yazdıracak. Grup liderleri, diğer grubun dördüncüsüyle eşleşecek. İkinci ve üçüncü sırada yer alan takımların eşleşmesi ise son grup maçının ardından çekilecek kura ile belli olacak.

A Grubu'nda ev sahibi Japonya ile Sırbistan, Brezilya, Güney Kore, Dominik Cumhuriyeti ve Kenya yer almakta.

Türkiye grubunda İtalya'nın ardından, ABD (29 Temmuz TSİ 15:45), Arjantin (31 Temmuz TSİ 08:20) ve Rusya (2 Ağustos TSİ 08:20) ile karşı karşıya gelecek. Çeyrek finaller 4 Ağustos, yarı finaller 6 Ağustos, üçüncülük maçı ve final ise 8 Ağustos'ta oynanacak.

Kaynak: Web Özel

türkiye a milli kadın voleybol takımı Tokyo 2020 voleybol olimpiyat oyunları