Fenerbahçe geleneği bozmak istemiyor

Fenerbahçe geleneği bozmak istemiyor

Fenerbahçe, yarın karşılaşacağı Trabzonspor'a Süper Lig'de yaklaşık 25 yıldır Kadıköy'de maç kaybetmiyor.

Bordo-mavililer, 24 Ağustos 1997'de Kadıköy'de 3-1 kazandıktan sonra bir daha ligde Fenerbahçe deplasmanında 3 puan alamadı.

Aradan geçen sürede Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde 24 lig maçı oynandı. Bu maçların 13'ünü sarı-lacivertliler kazandı, 11 maç ise berabere bitti. Bu 24 maçtan biri ise 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle İzmir'de oynandı ancak sarı-lacivertliler ev sahibi olarak çıktığı bu karşılaşmadan 2-2'lik skorla ayrılarak şampiyonluğunu ilan etmişti.

 SON 9 MAÇIN 7'Sİ BERABERE

Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçları son yıllarda beraberlikle ön planda. 2012-2013'ten bu yana İstanbul'da oynanan lig maçlarında taraflar sahadan 7 kez beraberlikle ayrılırken, 2 maçı Fenerbahçe kazandı.

TRABZONSPOR 100. GOL PEŞİNDE

Trabzonspor, lig tarihinde Fenerbahçe'ye toplam 99 gol attı. Kadıköy'de 1 gol daha bulması durumunda bordo-mavililer, rakibi karşısında 98. lig maçında 100. gol sevincini yaşayacak.

KARTAL, AVCI'YA BİR KEZ DİŞ GEÇİRDİ

Zorlu maçta teknik direktörler İsmail Kartal ile Abdullah Avcı'nın kadro tercihleri, maçı okuyuşları ve müdahaleleri de skora doğrudan etki yapacak.

İki teknik adam farklı takımların başında daha önce Süper Lig'de 6 kez kulübelerde karşı karşıya geldi. İsmail Kartal, sadece bir kez rakibi karşısında 3 puan sevinci yaşadı.

Tarihler 3 Ocak 2015'i gösterdiğinde İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'si, Abdullah Avcı'nın Medipol Başakşehir'ini 2-0 yendi. Diğer 5 maçta ise Avcı, rakibi karşısında 3 galibiyet alırken, 2 müsabaka ise berabere bitti.