Jose Mourinho aradığını Fenerbahçe'de buldu!

Fenerbahçe Jose Mourinho Süper Lig
Jose Mourinho aradığını Fenerbahçe'de buldu!

"Special One"ın tercihi Fenerbahçe oldu. "Bu yolculuğa birlikte başlamak için görüşürüz" sözleriyle Türk futbol tarihinin en önemli isimlerinden biri haline geldi.

Peki Mourinho neden Türkiye'ye geldi. Portekizli hocanın yolunu İstanbul'a yönelten asıl neden Türkiye'deki rekabet ve futbol tutkusu.

Mou'nun bir süredir yaşayamadığı bir tutku bu aslında.

Fenerbahçe 117 yıllık tarihinde 19 lig şampiyonluğu kazandı. Ulusal lig şampiyonluğu ise toplamda 33. Ayrıca 7 Türkiye Kupası, 9 Süper Kupa kazandılar. 2013 yılında Avrupa Ligi'nde yarı final oynadılar, Mou'nun eski takımı Benfica'ya elendiler.

Ulusla düzeyde Türkiye'nin en büyük 3 takımından biri olan Fenerbahçe, 2024 yazında Mourinho ile yeni bir yolculuğa çıktı. Mourinho'nun gerçekliği Galatasaray'a karşı üstünlük sağlayacak garantili bir takım oluşturmak için bütçe alanında geniş marjlar sunuyor.

Mourinho'nun geçmişine baktığımızda maceralarının hep köklü rekabetlerin ortasında geçtiğini görüyoruz. Fenerbahçe - Galatasaray rekabetiyle Portekizli düellolarla dolu hikayesinde yeni bir sayfa açıyor.

Teknik direktörlük kariyerine Benfica'da kısa bir süre çalışarak başlayan Mourinho rekabet tutkusuyla kendini Porto'da buldu. Portekiz devine Şampiyonlar Ligi'ni kazandırdı. Daha yola yeni başlamıştı, daha nice nice düellolarda yer aldı. Inter'le Milan'a karşı, Real Madrid'le Barcelona'ya karşı, Roma'yla Lazio'ya karşı, Manchester United ile Manchester City'ye karşı, Chelsea'yle Arsenal'e karşı.

Tüm bunların içinde en çarpıcı olanı Barcelona'nın La Liga'yı domine ettiği dönemde Real Madrid'le yaptıklarıydı. İki takım arasındaki gerilimin en büyük sorumlularından biri kabul edilen Mou, şimdi yeni beri yolculuğa çıkıyor.

İsmail Kartal'ın bıraktığı yere basmak hiç de kolay olmayacak. Süper Lig'in sonuna kadar mücadele etmesine rağmen Galatasaray'a 3 puan farkla geçilen Fenerbahçe 99 puan topladı. Mou'nun bunu aşması gerekecek.

Portekizli hoca daha kenardaki yeteneğini göstermeden taraftarların büyük bir kısmının gözlerini kamaştırmayı başardı.