Jose Mourinho

Jose Mourinho

Jose Mourinho, 26 Ocak 1963 tarihinde Setubal, Portekiz'de doğmuştur. Tam adı José Mário dos Santos Mourinho Félix'dır. Annesi ilkokul öğretmenidir ve çocukluğunda Jose Mourinho'yu başarılı ve rekabetçi bir çocuk olması yönünde sürekli teşvik etmiştir.

Futbol kariyerine oyuncu olarak başlayan Jose Mourinho, kısa süre sonra futbolcu olmak için yeterli özelliklere sahip olmadığını fark ederek aktif futbol hayatını noktaladı ve teknik direktör olmaya karar verdi. Lizbon Teknik Üniversitesi spor bilimleri akademisine kaydoldu ve 5 yıllık eğitim süresini tamamlayarak beden eğitimi diploması aldı.

Önceleri antrenörlük, genç takım teknik direktörlüğü ve yardımcı antrenörlük görevleri üstlenen Mourinho; 2001 yılında Leira takımıyla teknik direktörlük kariyerine başladı. Ve ardından Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid ve Manchester United takımlarını yönetti. Portekizli teknik adam şu an Tottenham'ın teknik direktörlüğünü yapmaktadır.

Mourinho; Portekizce, İngilizce, İspanyolca, Katalanca, İtalyanca ve Fransızca olmak üzere altı farklı dil bilmektedir.

Kulüpler düzeyinde UEFA Süper Kupa dışında yer aldığı tüm kulvarlarda en az bir şampiyonluk yaşayan Mourinho, 19 yıllık teknik adamlık kariyerinde 25 kupa kazanma başarısı gösterdi.