Jorge Jesus: Maçın hikayesi 10 kişi kalmamızdı

Jorge Jesus: Maçın hikayesi 10 kişi kalmamızdı

Dinamo Kiev’e uzatmada 2-1 mağlup olarak Şampiyonlar Ligi defterini kapatan Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jorge Jesus karşılaşmanın ardından takımının iyi bir futbol oynadığını söyleyerek, “Bugünkü sonuçta tecrübe eksikliği etkili oldu. Maçın hikayesi, 10 kişi kalmamızdı” diye konuştu.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda 0-0’ın rövanşında Dinamo Kiev’e sahasında uzatmalarda 2-1 mağlup olarak elenen Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jorge Jesus karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

"TECRÜBE EKSİKLİĞİ MAÇIN SONUCUNDA ETKİLİ OLDU"

Her maçta olduğu gibi bu maçın da bir hikayesi olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan deneyimli teknik adam, “Kırılma anına kadar iyi oynayan bizdik. Rakip kaleye 7 şutumuz vardı, rakibin hiç şutu yoktu. 11’e 11’ken bugün tribünde olan herkes Fenerbahçe’nin turu atlayacağına inanıyordu. Ancak İsmail’in gördüğü kırmızı kart gidişatı değiştirdi. Takım organizasyon anlamında da bozuldu ve o sırada rakip golü attı. Ama takımımız toparlandı, savaştı ve sonra Valencia penaltı kaçırdı. Takımımız 1 kişi eksik oynadığı için saha kenarından sürekli direktifler vermeye çalıştım. Tabii ki mağlup olunca mutlu olmazsınız ama takımımız bugün buradan kafası dik ayrılmalı. Tecrübe eksikliği maçın sonucunda etkili oldu” açıklamasını yaptı.

"STADA GELEN TARAFTARLARIMIZ EMİNİM TAKIMDAN MEMNUN KALMIŞTIR"

Yapılan transferlerin kendi onayıyla yapıldığına dikkat çeken ve bugünkü karşılaşmanın ardından bu konuyu konuşmanın doğru olmadığını söyleyen Jesus, “Bugün stada gelen taraftarlarımız eminim takımdan memnun kalmıştır. 11’e 11 iken üstündük ve sonrasında da iyi mücadele ettik. Şampiyonlar Ligi’nde detaylar fark oluşturuyor. Kırmızı kart bizi etkiledi. 11’e 11’ken topa sahip olmada yüzde 60’la oynuyorduk ve her istatistikte de öndeydik. Ancak sonrasında kırmızı kart durumu değiştirdi. Yarım saat 10 kişi oynadık ve takım daha çok yoruldu. Uzatmalarda da 1 kişi eksik olmanın etkisini hissettik. Bu olanların hepsi bugünkü maçın sonucunu etkiledi” dedi.

"BUGÜNKÜ MAÇIN HİKAYESİ, 10 KİŞİ KALMAMIZDI"

Hafta boyunca takımdaki oyuncuların form durumunu da en yakından gören kişinin kendisi olduğunu söyleyen deneyimli teknik adam, “Hafta boyunca oyuncularla ben çalışıyorum ve fiziksel olarak ne durumda olduklarını ben biliyorum. Polonya’da ilk maçta takım iyiydi ve fiziksel olarak takım iyiydi. Değiştirmek adil olmazdı. Joshua King o bölgedeki oyuncumuz ve Serdar Dursun da onun alternatifi. Fiziksel olarak eksikti. Bugünkü maçın hikayesi, 10 kişi kalmamızdı. Belki Dinamo Kiev’i çok iyi tanımıyor olabilirsiniz ama mükemmel bir takımdı. Geçen sene kendileriyle grup aşamasında karşılaştım. Barcelona, Bayern Münih ve Benfica’nın olduğu grupta iyi maçlar çıkardılar. Gerçekten çok iyi bir takımla karşılaştık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Jorge Jesus fenerbahçe