Arda Güler ne takımda ne şehirde yerini bulabildi

Real Madrid Arda Güler İspanya
Arda Güler ne takımda ne şehirde yerini bulabildi
Fotoğraf: DepoPhotos

Arda Güler ne takımına ne de şehre tam olarak alışabilmiş değil. Peki 18 yaşında Real Madrid'e imza atan milli futbolcumuz Madrid'de ne yaşıyor ve ne yapmalı?

18 yaşında yaşadığı ülkeyi, hayatını tamamen değiştiren Arda Güler henüz çok az süre bulabilse de Real Madrid'in ilgi odağı.

Yaşadığı sakatlıklar ve fiziksel problemler bir yana bir de dil engeliyle karşı karşıya olan milli futbolcumuz halen Madrid'deki yeni hayatına tam olarak alışamadı.

BİRKAÇ KEZ EV DEĞİŞTİRDİ

Relevo'da yer alan habere göre Arda Güler ne takımda ne şehirde tam olarak yerini bulabildi. Ailesiyle birlikte Madrid'de ikamet eden Arda Güler birkaç ev değiştirdi. Bir beslenme uzmanı da Arda'ya sürekli eşlik ediyor. Yani Arda'nın İspanya'ya adaptasyon süreci halen devam ediyor.

Üç kez sakatlanan Arda Güler'in son sakatlığını atlatmasının üzerinden 1 ay geçti. Arandina karşısında Kral Kupası'ndan 58 dakika forma giyen oyuncumuz, sonrasındaki 5 maçta sadece 19 dakika oynayabildi. Arda'nın daha fazlasını istediğini hepimiz biliyoruz. Takım arkadaşları da bunun farkında ve ona moral vermeye çalışıyor.

İçe dönük biri olan Arda Güler, başkalarının konuşmasını bölmüyor, kimseyi rahatsız etmiyor. Takım arkadaşları onun çok iyi olduğunu ve zamanla süre alacağını belirterek ondan sabırlı olmasını istiyor. Son dönemde özellikle Camavinga'nın desteğini almış durumda.

Almeria maçında ısınma yeleğini yere attıktan sonra teknik ekip de onunla ilgilendi.

ANCELOTTI HER ŞEYİN FARKINDA

Ancelotti ise her zamanki gibi konuyu sağduyulu ve sakin bir şekilde ele alıyor. Genelde oyunculara neden oynamadıklarını açıklama gereği hissetmeyen İtalyan hoca, Arda'ya ise bunun nedenlerini tek tek açıklıyor. Açıkçası Ancelotti, Arda'nın iyi bir futbolcu olduğunun farkında, ancak 3 kez sakatlandığının da farkında. O yüzden onu mümkün olduğunca az riske ediyor. Bu sırada da onun fiziksel olarak gelişmesini takip ediyor.

Arda Güler'in bir başka talihsizliği de Atletico Madrid'le oynanan ve uzatmalarda sahaya girdiği Süper Kupa yarı finalinden sonra Real Madrid'in oynadığı tüm maçların sorunlu geçmesi oldu. Barcelona finali, peşinden kupada Atletico Madrid'e elenmeleri, ardından Almeria karşısında 2-0 geriye düşmeleri... Las Palmas maçı da zora girmişti. Arda'yı oyuna almak için uygun ortam bir türlü oluşmadı. Ayrıca Ancelotti'nin oyunculara eşit davranma çabası da var. Hem Brahim Diaz ve hem de Joselu oyuna girdiklerinde ya gol atıyorlar ya da oyunu değiştiriyorlar. Üstelik de tecrübeli oyuncular. Bu yüzden Arda Güler bu iki oyuncudan sonra düşünülen seçenek oluyor. Eğer Bellingham cezalı olmasaydı muhtemelen Arda, Las Palmas maçında da forma giyemeyecekti.

ARDA GÜLER NE YAPMALI?

Arda Güler'in yapması gereken soğukkanlılığının kaybetmeyerek tüm gücüyle antrenmanlara devam etmek. Valdebebas'ta yaptıklarının karşılığını bir gün alacak. Artık takımla da daha uyumlu. Diyetine ve spor salonundaki çalışmalarına da odaklanmalı ve fiziksel olarak kuvvetli bir oyuncu haline gelmeli. Beklenen patlama tüm bunlar hazır olduğunda kendiliğinden gelecek.

Tabi Arda Güler'in yaz endişesi olduğu da unutulmamalı. Uzun süredir milli takımdan da uzak kaldı. Vincenzo Montella yönetimindeki Türkiye Milli Takımı'nda EURO 2024'te oynamak istiyor ancak Real Madrid'de yeterince süre bulamaması onu endişelendiriyor.

ŞUBAT ARDA'NIN AYI OLABİLİR

Ocak ayı bitti, yeni bir aya giriyoruz. Şubat, Arda Güler'in ayı olabilir. 25 gün boyunca Real Madrid'in 6 maçı var. Ancelotti, rotasyon yapmamanın cezasını az daha Almeria'ya yenilerek çekecekti. Bu yüzden bu maçlarda rotasyona başvurmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sırasıyla Getafe, Atletico Madrid, Girona, Leipzig, Rayo Vallecano ve Sevilla ile karşılaşacaklar. Arda Güler'e bu maçlardan en az 2'sinde şans gelmesi büyük olasılık.