İsmail Kartal'dan İstanbulspor karşısında mecburi rotasyon

İSTANBUL (AA)
Fenerbahçe Süper Lig İsmail Kartal İstanbulspor
İsmail Kartal'dan İstanbulspor karşısında mecburi rotasyon
FOTOĞRAF: AA

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Süper Lig'in 19. haftasında deplasmanda İstanbulspor ile yaptıkları karşılaşmada sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle rotasyona gitmek zorunda kaldı.

Süper Lig'in 19. haftasında İstanbulspor'a konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, ligde son oynadıkları Galatasaray derbisine göre kadrosunda zorunlu 3 değişiklik yaptı.

Deneyimli teknik adam, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray maçına 11'de başlattığı Bright Osayi-Samuel, Alexander Djiku ve İrfan Can Kahveci'yi kadroya yazamadı.

62 yaşındaki çalıştırıcı, Afrika Uluslar Kupası'na giden Bright Osayi-Samuel ve Alexander Djiku ile cezalı İrfan Can Kahveci'nin yerine Mert Müldür, Serdar Aziz ve İsmail Yüksek'i ilk 11'de sahaya sürdü.

İstanbulspor karşısında kalede Dominik Livakovic yer alırken, savunma dörtlüsü Mert Müldür, Serdar Aziz, Jayden Oosterwolde ve Ferdi Kadıoğlu'ndan oluştu. Orta ikilide Miguel Crespo ve İsmail Yüksek'i tercih eden Kartal, hücumda Cengiz Ünder, Sebastian Szymanski ve Dusan Tadic'i görevlendirdi. Kartal, gol yollarında yine Edin Dzeko'ya formayı verdi.

Fenerbahçe'de İrfan Can Eğribayat, Furkan Akyüz, Samet Akaydın, Yusuf Akçiçek, Bartuğ Elmaz, Joshua King, Emre Mor, Ryan Kent, Umut Nayir ve Michy Batshuayi ise yedek soyundu.

SAVUNMADA ZORUNLU ROTASYON

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, takımdaki eksikler nedeniyle savunmada mecburi rotasyona gitti.

Afrika Uluslar Kupası'na giden Osayi-Samuel ve Aleksandar Djiku'nun yanı sıra sakatlığı bulunan Rodrigo Becao'nun yokluğunda savunmanın göbeğinde Serdar Aziz-Oosterwolde ikilisine şans veren Kartal, sağ bekte de Mert Müldür'ü sahaya sürdü.

 İSTANBULSPOR KARŞISINDA 7 EKSİKTEN YARARLANAMADI

Fenerbahçe, İstanbulspor karşısında 7 oyuncusundan yararlanamadı.

Sarı-lacivertlilerde Afrika Uluslar Kupası için ülkelerinin milli takımlarına giden Bright Osayi-Samuel ve Alexander Djiku'nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Rodrigo Becao ve Miha Zajc kadroda yer almadı.

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci, Fred ve Mert Hakan Yandaş ise cezaları nedeniyle takımlarını yalnız bıraktı. 

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Fenerbahçeli taraftarlar, İstanbulspor deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.

Karşılaşma öncesinde kendilerine ayrılan 26 bin 500 biletin tamamını tüketen sarı-lacivertliler, takımlarına maç öncesinde tezahüratlarla destek verdi.