İranlı kadınlara 'Neymar'ı izleme' izni çıktı!

İran futbol
İranlı kadınlara 'Neymar'ı izleme' izni çıktı!
Fotoğraf: DepoPhotos

Brezilyalı ünlü futbolcu Neymar’ın forma giydiği Suudi Arabistan futbol kulübü Al Hilal ile İran futbol takımı Nessaci Mazenderan, Asya Şampiyonlar Ligi kapsamında 3 Ekim’de karşı karşıya gelecek.

Tahran, Asya Şampiyonlar Ligi heyecanına tanıklık ediyor ve bu kez Brezilyalı ünlü futbolcu Neymar'ı ağırlıyor. Neymar'ın takımı Al Hilal ile İran ekibi Nessaci Mazenderan, 3 Ekim'de Tahran'daki Azadi Stadı'nda karşı karşıya gelecek ve bu önemli karşılaşma, tribünlerde uzun süre sonra kadın futbolseverlerin de yer alabileceği bir fırsat sunacak.

İran basınında yer alan haberlere göre, İranlı kadınlar, Al Hilal-Nessaci Mazenderan maçını stadyumda izleyebilecekler. Ülkede futbol karşılaşmalarında stadyumlara alınmayan kadınlar için son yıllarda uygulanan esneklik çerçevesinde, 2 bin 500 kadına maç için bilet satılacak.

Ayrıca bilet satışlarının karşılaşmadan 48 saat önce başlayacağı ve toplamda 50 bin seyircinin stadyumu doldurması bekleniyor. İranlı kadınlar, son olarak Ağustos 2022'de Azadi Stadı'nda bir futbol maçını izleme fırsatını elde etmişlerdi.

RONALDO'DAN SONRA...

Geçtiğimiz hafta, Suudi Arabistan'ın El Nassr takımında forma giyen Cristiano Ronaldo'nun da İran'a gelmesi büyük bir ilgi uyandırmıştı. Ronaldo'nun ziyareti sırasında yaşanan yoğun ilgi nedeniyle otelin camları kırılmış ve Persepolis ile yapılması planlanan son antrenman iptal edilmişti. Futbolseverler, dünya yıldızlarını ağırlayan bu önemli karşılaşmalara olan ilgilerini her fırsatta gösteriyorlar.

 

Kaynak: İHA

İran Kadın Hakları Neymar futbol Asya Şampiyonlar Ligi