Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi'nin Hakan Çalhanoğlu planı tuttu

haberglobal.com.tr
İtalya Serie A Hakan Çalhanoğlu Inter
Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi'nin Hakan Çalhanoğlu planı tuttu
FOTOĞRAF: Reuters

İtalyan basınında yer alan haberde Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi'nin sakatlıktan yeni çıkan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nu Bologna karşısında ilk 11'de başlatarak takıma yeniden adapte etmeyi amaçlandığı ve başarılı olduğu belirtildi.

İtalya Serie A'da şampiyonluğa koşan Inter'de teknik direktör Simone Inzaghi bir usta gibi takımını yönetiyor. Sakatlıktan dönen oyuncuları bir maçta takıma yeniden adapte ederken, zorlu Bologna maçını da kazanmayı başardı.

Bir süredir sakat olan Hakan Çalhanoğlu'nun takıma yeniden adaptasyonu için plan yapan Inzaghi, Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Atletico Madrid rövanşı öncesi oyuncunun maç eksiğini ve kondisyonunu çözecek bir plan yaptı.

Yağmur altında ağır bir sahada oynanan maçta aslında kimse Hakan Çalhanoğlu'nun ilk 11 oynamasını beklemiyordu. Ancak Inzaghi, Milli futbolcumuzu sahaya sürmekten çekinmedi.

Oldukça zorlu bir rakip olan Bologna karşısında 60 dakika boyunca Hakan'ı sahada tuttu. Her şey senaryoya göre işledi. Milli futbolcumuzun durumunun iyi olduğu ve Madrid'deki rövanşta görev yapabileceği öğrenildi.

Sakatlıktan dönen tek isim Hakan Çalhanoğlu değildi. 1,5 aylık sakatlığın ardından dönen Acerbi de bu maçta 90 dakika oynatıldı.

Genoa maçında 25 dakika süre verdiği bir başka sakat isim Thuram da Bologna karşısında 65 dakika forma giydi. Kontra pozisyonların ustası Thuram'ın Atletico Madrid maçında çok önemli bir rol oynayacağını düşünen Inzaghi onu da maça hazır hale getirmeyi başardı.

Inzaghi ayrıca uzun süredir her maçta oynayan Lautaro Martinez'i de bu maçta dinlendirerek Atletico maçı öncesi oyuncuya gerekli olan morali verdi.