İngiltere Milli Takımı bir numaralı teknik direktör adayı olarak Pep Guardiola'yı belirledi

İngiltere Manchester City
İngiltere Milli Takımı bir numaralı teknik direktör adayı olarak Pep Guardiola'yı belirledi
FOTOĞRAF: DepoPhotos

İngiltere Futbol Federasyonu, milli takım hocası Gareth Southgate'in görevden ayrılması ihtimalini göz önünde bulundurarak bir numaralı teknik adam adayını Pep Guardiola olarak belirledi.

İngiltere Futbol Federasyonu, teknik direktör Gareth Southgate'in Almanya'da düzenlenecek EURO 2024'ün ardından takımda ayrılma ihtimaline karşılık şimdiden arayışlara başladı.

İngilizler, Southgate'in 2022 Dünya Kupası'ndan sonra da ayrılma ihtimalini kuvvetli görmüş ve teknik direktör adayları olarak; Eddie Howe, Graham Potter ve Mauricio Pochettino'yu belirlemişti.

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda İngiltere çeyrek finalde Fransa'ya elenmiş ve kendi isteğiyle görevinden ayrılması beklenen İngiliz teknik adam 'devam' kararı almıştı.

İngiliz basınından Daily Mail'in haberine göre; İngiltere Futbol Federasyonu'nun Manchester City'nin hocası Pep Guardiola ile bir görüşme gerçekleştirerek nabız yoklamak istiyor.

İspanyol hocanın İngiliz deviyle olan sözleşmesinin 2025 yılında sona ereceği ve Southgate'in EURO 2024'ten sonra görevinden ayrılması durumunda teknik direktörlük koltuğunun bir yıl boş kalacak olmasının bir problem olduğu yorumu yapıldı.

Haberde Guardiola'nın Katalan bağımsızlık faaliyetlerini desteklemesinin İspanya Milli Takımı'ndan teklif almasının önünde önemli bir engel olduğu ve İngiltere'nin başarılı hoca için iyi bir seçenek olduğu yorumları yapıldı.

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere Premier Lig Manchester City İngiltere Milli Takımı Gareth Southgate