İngiliz medyası duyurdu; PSG'den 'Jose Mourinho' bombası!

Fransa Ligue 1 Jose Mourinho UEFA Şampiyonlar Ligi
İngiliz medyası duyurdu; PSG'den 'Jose Mourinho' bombası!

İngiliz medyası, Mauricio Pochettino'yla yollarını ayırmaya hazırlanan Fransız devi PSG'nin, Roma ile Avrupa Konferans Ligi'ni kazanan Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'yu takımın başına getirmek istediğini ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanma hayalini bu yolla gerçekleştirmeyi umduğunu duyurdu.

Fransa Ligue 1'de şampiyonluğa ulaşan ancak UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hayalini bir kez daha başka bahara ertelemek zorunda kalan PSG'de Arjantinli teknik adam Mauricio Pochettino'yla yolların kısa süre içinde ayrılması beklenirken, teknik direktörlük koltuğunun Roma ile Avrupa Konferans Ligi'ni kazanan Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'ya emanet edilmek istendiği ortaya çıktı.

İLK DÜŞÜNCE ZINEDINE ZIDANE'DI AMA...

İngiliz medyasında çıkan haberlere göre, PSG ilk olarak Arjantinli teknik adamın yerine Zinedine Zidane'ı getirmeyi planlıyordu ancak Real Madrid ile 3 kez üst üste Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Zidane, Fransız kulübünün yaptığı bu teklifi reddetti. Zidane'ın, Katar'da yapılacak 2022 Dünya Kupası sonrasında Didier Deschamps'ın yerine Fransa Milli Takımı'nın başına geçmesi bekleniyor.

Zidane'den aldığı ret yanıtı üzerine PSG, ibreyi Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'ya çevirdi. Fransız devinin kısa süre içinde Mourinho'ya teklifini ileteceği belirtilirken, Mourinho'nun bu teklife nasıl yanıt vereceği de merak konusu.

ROMA'DA KENDİSİNİ BULDU

Başarısız Manchester United ve Tottenham deneyimlerinin ardından Roma'nın başına geçen Mourinho, bu sezon Roma ile Avrupa Konferans Ligi'nde şampiyonluk yaşamış ve takımı İtalya Serie A'yı 6. sırada tamamlamıştı.

Jose Mourinho, biri Porto diğeri Inter'le olmak üzere daha önce 2 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Jose Mourinho Roma

Kaynak: Haber Global TV

PSG fransa ligue 1 Mauricio Pochettino Jose Mourinho Roma İtalya Serie A Şampiyonlar Ligi