Hollandalı milli futbolcu, 1300 kiloluk uyuşturucu ticareti suçlamasıyla yargılanacak

Hollanda futbol Spor haberleri
Hollandalı milli futbolcu, 1300 kiloluk uyuşturucu ticareti suçlamasıyla yargılanacak

Kariyerini Rusya'nın Spartak Moskova takımında sürdüren Quincy Promes'in adı büyük bir suça karıştı. Hollandalı oyuncu, 1300 kiloluk uyuşturucu kaçakçılığı ve suç örgütü üyesi olmak suçlamalarıyla yargılanacak.

Kariyerini Rusya'nın Spartak Moskova takımında sürdüren Quincy Promes'in adı büyük bir skandala karıştı.

Hollanda hukuk makamlarına göre Hollandalı yıldız, 2020 yılının ocak ayında Belçika'nın Antwerp limanında ele geçirilen 615 ve 713 kiloluk iki uyuşturucu sevkiyatından suçlanıyor.

Toplamda 1300 kilodan fazla olan uyuşturucu paketlerinin değerinin 75 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.

31 yaşındaki futbolcunun, uyuşturucu kaçakçılığı ve suç örgütü üyesi olmasından şüpheleniliyor. Ön mahkemenin önümüzdeki pazartesi gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Rus Ligi ekiplerinden Spartak Moskova'da oynayan oyuncu mahkemeye katılmasa dahi duruşmanın yapılacağı ve futbolcuyu temsilen bir avukatın katılabileceği ifade edildi.

İLK SKANDALI DEĞİL

Hollandalı milli oyuncu, daha öncesinde de bir aile yemeği sırasında kuzenini dizinden bıçaklama şüphesiyle yargılanmıştı. Mahkemede yargılanan oyuncunun eylemi yaptığı ispatlanamadığı için mahkeme düşmüştü. Fakat geçtiğimiz mart ayında dava yeniden açılmıştı.

Promes, bu sezon Spartak Moskova'da 36 maçta 25 gol, 10 asistlik bir performans sergileyerek, yılın futbolcusu adayları arasında gösterilmişti.

Hollanda Milli Takımı'yla da 50 maça çıkan sol kanat oyuncusu, 7 gol kaydetme başarısı gösterdi.

Kaynak: Haber Global TV

Quincy Promes Rusya Ligi uyuşturucu kaçakçılığı Hollanda Milli Takımı Hollanda Spartak Moskova